3x knusse koffiespots voor op een regenachtige herfstdag

Vandaag heb ik afgesproken met een goede kennis om ergens een bakkie koffie te doen. Waar we zouden meeten, liet hij aan mij over. Alsof ik in mijn hoofd een bestand heb opgeslagen van alle koffiezaken in de stad. Maar goed. Al snel bleek dat deze vraag moeilijker te beantwoorden was dan ik dacht. En omdat ik nogal verknocht ben aan mijn eigen buurt vond ik het ook tijd om eens gek te doen en een locatie voor te stellen die niet binnen een straal van 200 meter, maar stiekem nog steeds op loopafstand ligt. Na mijn hersenen een half uur lang gekraakt te hebben ben ik gekomen tot drie koffiespots die perfect zijn voor een wisselvallige herfstdag zoals deze. Met een sfeer zo knus dat je bijna je pantoffeltjes wil meenemen en opgekruld onder een dekentje op een stoel of bank wil zitten.

MENEER NIEGES 
imageMeneer Nieges is een restaurant waar je de hele dag terecht kunt en dus ook voor je morning coffee. Met het grote terras aan het water is het een geweldige plek in de zomer, maar binnen is het met regenachtig weer ook heel goed toeven. Neem plaats op de één van de banken in de zithoek en geniet van het uitzicht op het IJ. En met een beetje geluk staat de open haard ook aan. En geloof me, dan wil je echt voorlopig niet weg.
Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H Amsterdam.

MORGAN & MEES
imageEen boutique hotel met restaurant en cocktailbar in de Hugo de Grootbuurt. Ik ken het van way back, toen het nog een sportschool was. Het is stijlvol ingericht en het personeel is relaxt. En niet geheel onbelangrijk, de latte macchiato is lekker.
Een fijn plekje om eens goed en rustig bij te kletsen, maar ook prima voor een business meeting.
Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 Amsterdam

COFFEE ROOM
imageVan alle koffiezaakjes in de omgeving van de Kinkerstraat vind ik deze de gezelligste.  De geur van versgebakken taart komt je bij binnenkomst tegemoet. De vintage inrichting geeft het een huiselijke sfeer. Heb je nog niet ontbeten, dan heb je voor €5 al een eenvoudig maar smakelijk ontbijtje. Het is er vaak druk, met als gevolg dat je soms wat lang moet wachten op je bestelling. Maar het is het wachten absoluut waard.
Coffee Room, Kinkerstraat 110 Amsterdam

Laat een bericht achter

Navigeer