6 tips om je dag positief te starten

Persoonlijk ben ik niet zo’n ochtendmens, maar dat is meer omdat ik mezelf heb aangeleerd om de wekker op snooze stand te zetten en pas na zo’n 5x snoozen er uit te gaan. De winterperiode heeft hier ook niet echt een positieve bijdrage aan geleverd. Toch ben ik van plan om wat beter mijn vroege ochtend te benutten. En met deze zes tips moet dat zeker lukken!

#1 Laat die telefoon liggen
Leg een notitieboekje naast je bed om al jouw dromen, doelen en briljante ideeën in te schrijven. In plaats van ’s ochtends je telefoon te pakken om te kijken of je whatsappberichten hebt ontvangen of het aantal likes op je laatste social mediapost te checken, start je je dag positief door het lezen van deze notities.

#2 Stap op een goede manier uit bed
Men staat vaak niet stil bij hoe je uit bed stapt in de ochtend. Maar er is wel degelijk een goede manier hiervoor. Rol op je rechterzij en ga rechtop zitten. Plaats beide voeten plat op de grond en sta langzaam op met je rug recht. Dit is niet alleen de fijnste manier om op te staan, het is vermindert ook de druk op je hart en je rug.

#3 Mediteer
Onderzoek wijst uit dat meditatie goed voor je hersenen is. Het zou je positiever, productiever en alerter maken. Daarvoor hoef je beslist niet een 30 minuten durende meditatiesessie te doen. Door je aan te leren om in een ontspannen houding te zitten en je te focussen op je ademhaling, kan een korte ochtendmeditatie van 5-10 minuten je al een heel goed en relaxt begin van de dag opleveren.

#4 Visualiseer
Beeld je in hoe je dag idealiter zou verlopen. Denk aan de leuke contactmomenten die je gaat hebben, de taken die je zal gaan afmaken en hoe lekker je je gaat voelen vandaag. Door optimistisch te denken, zal je minder opzien tegen de vervelende klusjes die geklaard moeten worden.

#5 Geniet van een warme ochtenddrank
Probeer eens heet water met citroen te drinken in plaats van koffie of thee. Het stimuleert je stofwisseling, reinigt je mond en keel en zorgt voor een fijne energieboost. Neem de tijd en neem elk slokje met aandacht en voel hoe je lichaam erop reageert.

#6 Eet een gezond en uitgebalanceerd ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed, gezond en uitgebalanceerd ontbijt zorgt voor brandstof voor je hele lichaam en verbetert je energie, humeur en productiviteit. Desondanks wordt het nog steeds door vele mensen overgeslagen. Tijdgebrek mag geen reden zijn. Het internet staat vol met simpele en snelle ontbijtrecepten. Maar of je nou snel iets klaarmaakt of uitgebreid gaat ontbijten, vergeet niet ervan  te genieten.

 

Bron: Power of Positivity

Laat een bericht achter

Navigeer