7 tips voor een buitenbios

Het mooie weer komt eraan (hopen we).  En hoe leuk is het om dan voor een groepje vrienden en vriendinnen een movie night te organiseren. Niet binnen, maar buiten in de tuin, je garage of patio!
Lees hier de tips voor deze perfecte summer get together.

1. Kies de juiste plek uit
Wees hier kieskeurig mee. Niet alle plekken rondom je huis zijn geschikt. Misschien heb je een grote garage (met nog beter een witte muur), een tuin, een dakterras of een patio waar ’s avonds je geen last hebt van felle (straat)verlichting. Ook al heb je niet veel ruimte, wees creatief!

2. Zorg voor het juiste materiaal
Wat je uiteraard minimaal moet hebben is een apparaat waarop de film afgespeeld kan worden, zoals een dvd-speler of een laptop, een scherm of een witte achtergrond zoals een muur, een projector en een geluidssysteem. Dat hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn en zeker niet duur. Je komt al een eind met een witte muur, een laptop en paar speakers.

3. Ga voor de perfecte film
Wie nodig je uit? Vriendinnen, vriendinnen, familie, met of zonder kinderen? Kijk naar de samenstelling van je gasten en kies dan of je gaat voor een klassieker, een comedy, een drama, een thriller of een doodenge horrorfilm.

4. Zorg voor comfortabele zitplaatsen
Ook hier hoef je geen bakken met geld aan uit te geven. Wat kleden op de grond, zitkussens, kleine kussens en fleece dekentjes om als het wat chilly wordt onder te kruipen. Ook strandstoeltjes doen het prima!

5. Doe aan ongediertebestrijding
Oké oké, deze tip is niet direct heel milieuvriendelijk maar als je wat beter zoekt, heb je ook middelen met geen of in ieder geval minder schadelijke stoffen. We hebben het over de anti-muggenspray. Wel zo handig als je het van tevoren doet.

6. Verhoog de sfeer met zacht licht
Met kaarsen maak je het gezellig. Met citroenkaarsen sla je twee vliegen in één klap, of moet ik zeggen twee muggen, want je houdt er ook deze irritante vleugeldiertjes mee weg! Paar lampionnetjes erbij of lampenslingers die op zonne-energie werken. En met een vuurkorf of een buitenhaard hou je het nog een paar uurtjes langer warm.

7. Licht je buren in
Omdat we ervan uit gaan dat je nog langer in pais en vree met je buren wilt omgaan, raden we je zeker aan om de beste mensen te informeren over je voorgenomen filmavondje. Misschien met een klein presentje (bijvoorbeeld een donut met een kaartje eraan met de tekst: donut worry, we zullen ons gedragen). Misschien gewoon een briefje door de bus met jouw plan. Op deze manier zullen ze niet snel gaan klagen en hebben jullie een heerlijke avond.

Hapjes en drankjes erbij en klaar! We wensen je alvast heel veel kijkplezier.

 

Bron: www.apartmenttherapy.com

 

 

 

Laat een bericht achter

Navigeer