A Beautiful Reflection: een reeks portretten van moeders die hun lichaam na de bevalling met liefde omarmen

Na de geboorte van een kind verandert het lichaam van een vrouw. Soms is dat goed zichtbaar, soms niet. Door deze verandering zijn er vrouwen die minder van hun lichaam zijn gaan houden. Ze hebben een litteken na een keizersnede, striae of zijn de zwangerschapskilo’s niet meer verloren. Onder druk van social media, zoals Instagram, waar het gras altijd groener lijkt, en de invloed van het Westerse schoonheidsideaal is het voor sommige vrouwen moeilijk om het lichaam te accepteren zoals het is. Wat snel wordt vergeten, is hoe sterk een vrouw is en wat haar lichaam te verduren heeft gehad, al tijdens de zwangerschap en wat een topprestatie een bevalling eigenlijk is. En dat de littekens een herinnering hieraan zijn.

In het project A Beautiful Reflection staan moeders centraal die hun lichaam na de geboorte van hun kind hebben geaccepteerd en het met liefde omarmen. Soms gebeurde dit vlak na de geboorte al, soms pas na een tijdje, misschien wel jaren. Met hun persoonlijke verhaal willen deze moeders een statement maken in een wereld waarin vrouwen vaak worden beoordeeld op hun uiterlijk.
Een reeks portretten die een mooie reflectie vormt van de krachtige en trotse moeder, een inspiratiebron voor haar kind en voor vele andere vrouwen die worstelen met de acceptatie van hun lichaam na de bevalling.

Het concept heb ik een paar maanden geleden aan fotografe Dominique Chandreperkash voorgelegd en voorgesteld om samen te werken in dit project. Ze was meteen enthousiast! Samen met Sefanja van Dijk van Lois Rose Wellness & Beauty (haar en visagie) en Deborah Papilaja van concept store Stijldepartment (styling) doen we nu hard ons best om van A Beautiful Reflection een groot succes te maken.

Inmiddels hebben we de eerste shoot achter de rug en zullen we heel binnenkort starten we met onze zoektocht naar moeders die hun persoonlijke verhaal met ons willen delen en zo een bijdrage kunnen leveren aan dit project.

Volg A Beautiful Reflection op Instagram: @abeautifulreflection_ 
Wil je meer informatie over het project, stuur dan een mail naar raaqtekstenredactie@gmail.com

Laat een bericht achter

Navigeer