Aandacht voor kleine vechters en hun ouders: Little Fighter Foundation

“Don’t judge a book by its cover.” Sharmaine Simons trekt onmiddellijk de aandacht wanneer ze het restaurant in komt lopen. Een grote bos mooie krullen, een bontjas, lipstick in een opvallende kleur en een stralende glimlach. Dat ze in het dagelijks leven veel met fashion bezig is, onder andere als personal shopper, zal niemand verbazen. Maar wat veel minder mensen weten, is dat ze ook maatschappelijk betrokken en actief is als mede-oprichter van Little Fighter Foundation,ofwel LiFi, een stichting die zich inzet voor begeleiding van ouders van prematuur geboren kinderen. Daar willen we meer van weten.

LiFi Tijdens haar studie operatie-assistente leerden Sharmaine Muriel kennen. Zij raakten bevriend, zelfs nadat Muriel moest stoppen met haar studie in verband met de zwangerschap van haar tweede kind. Het werd een vroegtijdige geboorte en tot haar grote verdriet heeft haar kindje het niet gered. “Muriel kreeg zeer goede begeleiding van het ziekenhuis tijdens de hele periode. Nadat zij zwanger was van haar derde kindje, bleef ze vanaf het begin onder controle. Desondanks kon niet voorkomen worden dat ook deze zwangerschap niet helemaal voldragen werd. Muriels dochter kwam met 26 weken ter wereld. Zij overleefde het en is nu bijna twee jaar. Het ziekenhuis heeft een heel team van een medisch maatschappelijk werker tot aan een neonatoloog. Muriel heeft zoveel steun gehad aan dit team, voor en na de geboorte van haar dochter.” Muriel, van Antilliaanse afkomst, is daarop gaan onderzoeken hoe dergelijke hulp op Curaçao is geregeld. “Ze kwam er achter dat die voorziening daar niet of nauwelijks was. Er is één medisch maatschappelijk werker beschikbaar voor het hele ziekenhuis. Muriel heeft een projectplan geschreven en een presentatie gemaakt. Omdat zij het project niet zonder mij wilde uitvoeren, hebben we besloten om samen er voor te gaan. En zo is Little Fighter Foundation ontstaan.’

Als we één ouder kunnen helpen, maken we al verschil

DOEL VAN DE STICHTING Nadat Muriel contact heeft gelegd met het ziekenhuis heeft zij vorig jaar een bezoek gebracht aan Curaçao. Ook hebben zij hun stichting gepresenteerd op de Wereld Prematuren Dag op 17 november 2016 om zo aandacht te vragen voor hun stichting en op 6 januari 2017 zullen zij voor drie maanden naar Curaçao vertrekken om hun stichting te introduceren. Een enorm spannende periode. “We hebben veel geld zelf geïnvesteerd en een bedrag ingezameld via crowdfunding. Ik werk parttime bij Six, een bijouterie in Rotterdam. In overleg met mijn manager kan ik restvoorraad meenemen naar en die verkopen als we op Curaçao zijn. We zijn er in de carnavalsperiode en dat is natuurlijk een perfecte tijd om dit soort accessoires te verkopen. Alle opbrengsten investeren we in de stichting. We willen de bekendheid en kennis rondom premature geboren kinderen vergroten en ervaringen laten delen. Wat houdt het in, wat zijn de gevolgen, zowel voor kind als ouders? Tijdens ons verblijf zullen we een soort spreekuur houden en de medisch maatschappelijk werker ondersteunen, waar we kunnen. Ook willen we (positieve) verhalen verzamelen van ouders met te vroeg geboren kinderen en ze bijeen laten komen in een praatgroep, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn en steun kunnen vinden bij elkaar. Met ‘LiFi on tour’ interviewen we ouders om zo hun ervaringen te laten delen met andere ouders in dezelfde situatie.”

Hun aankomende reis is de start van hopelijk iets moois, wat niet alleen op Curaçao uitgevoerd kan worden maar in elk land waar de behoefte aan ondersteuning voor ouders van couveusebaby’s nodig is. “In het Westen moeten we echt dankbaar zijn voor deze hulp, want die is er zeker niet overal. Door op Curaçao te beginnen, heeft Muriel het gevoel iets terug te kunnen doen voor de mensen op het eiland waar ze vandaan komt. En ik sta haar bij. Samen hopen we met de stichting echt die ouders te helpen om door zo’n moeilijke periode heen te komen. Als we één ouder kunnen helpen, maken we al verschil.”

 


Sharmaine Simons
(26) woont in Rotterdam en is naast personal shopper ook ontwerpster, bedenker van concepten en studente Toegepaste Psychologie. Haar wens is om fashion op een bepaalde manier en de stichting te combineren om zo geld in te zamelen en Little Fighter Foundation voor te laten bestaan. Op vrijdag 6 januari vertrekt zij voor de stichting samen met Muriel voor drie maanden naar Curacao.

 

 

image

Muriel Magdalena (32) woont in Rotterdam, is moeder van twee kinderen (11 en 2 jaar) en werkzaam als controleur van geneesmiddelen. In haar vrije tijd leest ze graag en houdt van nieuwe uitdagingen.
Met de stichting wil zij ouders van couveusebaby’s ondersteunen op welke manier dan ook. “Samen staan we sterker”. 

Klik hier voor meer informatie over Little Fighter Foundation.

Laat een bericht achter

Navigeer