Als ik zeg George Michael, zeg ik mooie jeugdherinneringen. R.I.P. held

Het begon allemaal met Wham! Mijn zus was fan van het eerste uur en had volgens mij een stiekeme crush op George Michael, uiteraard voor zijn coming out. ‘Wake me up before you gogo’ en ‘Çlub Tropicana’, Freedom’ en natuurlijk ‘Careless Whisper’ galmden met regelmaat door de luidsprekers thuis en we dansten er lustig op los. Ik was dan altijd Pepsi, één van de achtergrondzangeressen en ik was een kei in playbacken. Maar ook de nummers uit zijn solo-tijd zijn me goed bijgebleven ook omdat broer A. de artiest ook gebombardeerd had tot beste zanger ever. ‘Faith’ werd grijs gedraaid, terwijl ik voor de spiegel met een denkbeeldige gitaar hysterische moves stond te maken, maar ook ‘Edge of Heaven’, ‘A different corner’, ‘Father Figure’ en ‘I want your sex’. Nou nou nou, wat voelde ik me ondeugend zeg wanneer ik dat nummer luidkeels meezong. Ik was twaalf jaar oud en amper op de hoogte waar hij nou exact over zong, maar de titel zei genoeg om niet keihard mee te blèren waar mijn vader bij was. Tenzij graag ik een vlakke hand tegen mijn gezicht aan wilde hebben.

Het is na David Bowie en Prince wederom een klap voor de muziekwereld nu ook deze artiest er niet meer is. Thanks George Michael voor de mooie herinneringen die je hebt achtergelaten met je vele heerlijke tracks. R.I.P. <3

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Navigeer