Ambassadeur: JAHÉL TAM

Society 8-ambassadeur Jahél Tam is een jonge zakenvrouw die meer dan 13 jaar geleden het stokje heeft overgenomen van haar moeder. Sindsdien is ze eigenaar van het familiebedrijf Levi’s Dreads en boekt zij als The Natural Hair Doctor succes in heel Europa. Naast haar eigen salon in Amsterdam IJburg, runt ze ook nog eens haar eigen huishouden met haar drie kinderen; een dochter van 11 jaar en een tweeling van 10 jaar. Een gedreven persoon die ernaar streeft om de beste te zijn in haar vakgebied en als moeder voor haar kinderen en die bovendien alles uit het leven wil halen wat er uit te halen valt.

Jahél groeide op in een groot gezin, met drie zussen. Zelf is zij één van een drieling en door zo op te groeien kreeg ze al vroeg de drive om te presteren. Als klein kind hielp Jahél haar moeder, die al meer dan veertig jaar harendokter is, met klanten met haar- en hoofdhuidaandoeningen. Zij helpt hen om het weer naar een gezonde staat te brengen.

Van haar moeder heeft zij op jonge leeftijd het vak geleerd en nu timmert zij zelf flink aan de weg als harendokter. Het is haar grote passie en ze ervaart het als een ontspanning op zich. Toch neemt ze de tijd om ook op andere manieren te relaxen. Bijvoorbeeld door tijd met haar kinderen door te brengen. Als werkende moeder kan ze niet continu met haar kinderen bezig zijn, ook woont ze in de buurt van haar salon. En dus maakt ze tijd vrij. “Het is zo fijn om te luisteren naar wat ze te vertellen hebben en om te zien hoe leuk ze met elkaar spelen. Natuurlijk is er wel eens bonje, maar ik zie er op toe dat dat netjes wordt opgelost. Daar ben ik mama voor.”

“If you don’t eat according to your goals, don’t expect to reach them.”

Een gezonde leefstijl is iets wat bij Jahél hoog in het vaandel staat, zowel mentaal als fysiek. Als vegetariër door het leven gaan is voor haar een bewuste keuze. “Je gezondheid heeft invloed op alles in je leven en daarom vind ik een vegetarische lifestyle zo belangrijk. Mijn motto is dan ook  “If you don’t eat according to your goals, don’t expect to reach them.”

Gezond zijn betekent voor haar welvaart oftewel “health is wealth”. Naast haar werk als harendokter is zij ook ademcoach. “Mensen zijn nog steeds onbekend met de kracht van ademhaling en ademen soms al een groot deel van hun leven verkeerd, met allerlei kwalen en ziektes van dien. Door mensen te begeleiden bij het opnieuw aanleren van een goede ademhaling, kan ik bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van anderen.”

Daarnaast betekent welvaart voor haar ook het beschikken over tijd en geld. “Momenteel werk ik hard terwijl ik ook drie kinderen heb. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en ik leef naar mijn doelen en dromen toe. Op deze manier wil ik meer tijd creëren voor mijn gezin en familie.”

Haar moeder en zussen zijn haar rotsen in de branding. Het is aan haar moeder te danken dat zij de persoon is geworden die ze nu is. “Zij heeft een belangrijke rol gespeeld op meerdere vlakken in mijn leven, waaronder mijn manier van leven en daarvoor zal ik haar eeuwig dankbaar zijn.”

Familie staat voor Jahél gelijk aan eenheid. “Een eenheid kan je met iedereen vormen. Niet per definitie alleen met bloedverwanten. Binnen een vriendschap hecht ik veel waarde aan loyaliteit, steun en vertrouwen. Daarom kan ik sommige vrienden en vriendinnen tot mijn familie beschouwen en familie als vrienden.”  

What you see is what you get. Zowel als vriendin en als persoon lijkt dit de beste omschrijving die bij haar past. Haar omgeving kent haar als iemand die exact weet wat ze wil en hoe ze haar doelen gaat bereiken. En zij zelf doet dat niet anders. “Ik wil die persoon zijn die een verandering in de community aanbrengt. In de wereld zelfs. Voor alle mensen die affiniteit hebben met wat ik doe wil ik een footprint achterlaten. Daarvoor zal ik best wat moeten opofferen maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je doelen en je dromen niet opgeeft, je uiteindelijk de vruchten ervan zult plukken.”

1 Comment

  1. Hey Jahel,

    Geweldig stuk! Ik ben super trots op jou!

    Kusje van je zusje uit France

Laat een bericht achter

Navigeer