Armando Kitoko: met volledige focus op weg naar succes

imageGeboren in Congo verhuisde Armando Kitoko (29) op zijn 13e naar Nederland. Samen met zijn familie kwam hij in Lent te wonen, een dorpje vlakbij Nijmegen. Een bijzondere verschijning aangezien ze de enige donkere familie in het dorp waren. Een meeloper was Armando toen al niet. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl en dat viel nog eens extra op in het kleine Lent. “Als tiener was ik al geïnteresseerd in mode en bezig met het customizen van kleding. Net als mijn opa, droeg ik altijd iets op mijn hoofd, een pet of een hoed.  Zoals de cowboyhoed in de tijd dat ik die stijl leuk vond. Ik had elke keer wat anders. Ook mijn kapsel veranderde regelmatig. Ik heb van alles gehad, van kort en dreads tot aan het ‘mohawk’-kapsel van B.A. uit de A-Team.”

Toch was hij niet alleen maar bezig met mode. “Ik had eigenlijk twee passies, mode en voetbal. Ik heb altijd geweten dat ik in één van deze twee richtingen iets zou gaan doen. Ik had het talent en speelde bij NEC, maar uiteindelijk heb ik door verkeerde beslissingen een punt erachter moeten zetten. De passie voor voetbal verdween daarmee ook.”
Alle focus kon zo naar mode gaan. Alleen werd de omgeving van Nijmegen te klein voor de dromen die Armando had. Daarnaast had hij geen persoonlijke binding meer met die plaats en dus geen reden om er te blijven. Omdat het plan er al was om naar Amsterdam te verhuizen, voegde hij de daad bij het woord en pakte zijn spullen. De overstap was lastig. “Ik moest opnieuw beginnen en was alleen. Ik verbleef in een huis van een vriend die vaak bij zijn vriendin was. Ik trok er altijd op uit om de stad te verkennen. Het fijne is aan Amsterdam is dat ik mezelf kan zijn. Mensen veroordelen iemand niet snel op hun uiterlijk en dat is prettig want zo kan je jezelf zijn. Zelf ben ik iemand die graag de kat uit de boom kijkt. Mensen komen naar me toe om een praatje te maken of om samen op de foto te gaan.”

Ik kies nu mijn eigen pad, ga voor mijn eigen geluk

Na zijn verhuizing naar de hoofdstad ging hij aan het werk bij Episode. “Daar raakte ik verslaafd aan hoeden. Ik ging me in die periode meer verdiepen in mode, in hoeden en ook in het maken ervan. Ik hield me steeds meer bezig met het customizen van kleding en hoeden en styling. Na Episode ben ik een tijdje bij Hugo Boss gaan werken, maar het gevoel dat ik voor mezelf wilde beginnen werd sterker. Het idee had ik al lang in mijn hoofd, maar het juiste moment om het tot uitvoering te brengen was nog niet aangebroken.”

Samen met zijn goede jeugdvriend Milo Petrovic had hij jaren terug al voorgenomen om iets op te starten. Door omstandigheden kwam het er niet van. Nu leek de tijd rijp. Samen besloten zij de The Dutch Hatter op te zetten, met Armando als boegbeeld en creatief brein. Milo neemt taken als sales, marketing en communicatie op zich. Een uitstekende combinatie die in het afgelopen jaar veel aandacht naar zich heeft weten toe te trekken, met verschillende publicaties waaronder JFK Magazine. Ook de aandacht op straat groeit en de aanvragen voor een samenwerking stromen binnen. Stylisten lenen regelmatig hoeden voor shoots, commercials en optredens van artiesten. Als studiomanager bij Cruise Control Studios waar hij sinds een jaar werkzaam is, komt hij veel artiesten uit binnen- en buitenland tegen. Van Ali B. en Sunnery James tot David Guetta en Martin Garrix. Goed voor zijn netwerk en zeker ook voor zijn PR, aangezien al veel artiesten waaronder Chris Brown is gespot met een creatie van The Dutch Hatter.

“We werken samen met de beste hoedenmaker in Spanje. De hoeden komen in verschillende modellen en in veel verschillende kleuren. Ik hou daarvan. We leven in een kleurrijke samenleving, dus waarom niet. Met mijn hoeden, met de verschillende kleuren en modellen, geef ik mensen de mogelijkheid om zich te onderscheiden van anderen.” image
Bij hoeden alleen blijft het niet want de handgemaakte chelsea boots zijn al heel binnenkort te koop. “We streven naar een aanbod van items dat zowel afzonderlijk als samen je outfit compleet maken. Mijn visie heb ik heel duidelijk voor ogen. Ik blijf mijn droom volgen. Ik kom van ver, heel ver. Heb risico’s genomen om te komen waar ik nu ben. Ik kies nu mijn eigen pad, ga voor mijn eigen geluk. Ik wil veel reizen, verschillende culturen meemaken en inspiratie opdoen.
Met The Dutch Hatter gaan we iets moois neerzetten, over de hele wereld. Wanneer exact weet ik niet, maar het gaat gebeuren.”

www.thedutchhatter.com

Laat een bericht achter

Navigeer