Arturo Castillion: ‘Wanneer je echt wilt veranderen, moet je beginnen met jezelf kritische vragen te stellen.’

Tijdens een vakantie in Marokko in 2013, kreeg de Amsterdamse Arturo Castillion  (31) de inspiratie om te schrijven. Zijn gedachten over succes deelde hij in zijn blog ‘Uw balans’. Hij kreeg de smaak te pakken en binnen enkele jaren heeft hij maar liefst drie handboeken geschreven over succes met de titel ‘Jouw succesformule’. Inmiddels is zijn vierde boek uit en vinden wij het tijd worden voor een gesprek.

‘Ik ben altijd een ondernemend type geweest. Op mijn 18e begon ik met organiseren van sportevenementen. Eerst zaalvoetbaltoernooien en daarna wat meer all round sportevenementen. In het laatste jaar van mijn studie vrijetijdsmanagement startte ik samen met een studiegenoot ons eigen mediabedrijf. In de tijd dat online sales en marketing in opkomst was, ontwikkelden wij mediaconcepten voor bedrijven.’ Nadat zij in 2011 uit elkaar gingen en er ook achter het bedrijf een punt werd gezet, ging hij verder als zelfstandig business coach voor zowel gevestigde als startende ondernemers. ‘Ik ging mij nog meer verdiepen in succes. Wat betekent het voor mij? Wat kan het voor anderen betekenen? Ik werkte met ondernemers die goede resultaten boekten, maar dat gevoel van succes niet beleefden.’

Dit bleek hem echter niet de voldoening te geven die hij zocht. In 2012 vertrok hij naar Suriname voor een break van vier maanden. ‘Ik wilde me terugtrekken en tot bezinning komen. Ik huurde een studio en ik had een compleet lege agenda. Mijn dagen vulde ik met alles wat me ontspanning gaf zoals trainen en zwemmen. Hoewel deze tijd hem nieuwe inzichten heeft gegeven, duurde het nog een jaar voordat die daadwerkelijk zouden leiden tot zijn huidige carrière. ‘Ik was op vakantie met mijn toenmalige vriendin. Ze had griep en we konden geen kant op. Ik zat in onze hotelkamer, pakte de laptop en besloot te schrijven. Zo ontstond de blog ‘Uw balans’, waarin hij onderwerpen als geld, geluk en gezondheid bespreekt. De blogs werden goed ontvangen en ik werd gevraagd om seminars te geven over zakelijk succes. Mensen vroegen aan mij waarom ik geen boeken ging schrijven. Dat was voor mij aanleiding om me nog verder in te lezen en volledig mijn eigen visie op succes te ontwikkelen.’ Boeken als Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki en Think and Grow Rich van Napoleon Hill stonden op zijn to-read-list.

Ik wil me nu gaan profileren als auteur en mijn persoonlijke invloed gebruiken

Dit alles vormde de basis van het schrijven van het boek ‘Jouw Succesformule’. ‘In twee jaar heb ik er drie uitgegeven. Ik heb er voor gekozen om de boeken in eigen beheer uit te geven. Deze worden online verkocht, via mijn eigen website en via www.managementboek.nl.
Ik wil mijn boeken onder de aandacht brengen bij de groep mensen die de drempel veelal te hoog vinden om boeken over persoonlijke ontwikkeling of succes te lezen. Deze groep loopt daarom belangrijke kennis mis. Kennis waarmee je je leven kunt veranderen.’

Zijn doel is om die drempel te verlagen. ‘Mijn boeken kunnen beschouwd worden als de basis. Ze lezen gemakkelijk weg en door de oefeningen die erin staan, is het ook nog eens praktisch. Als men zich verder wil verdiepen, kan een stapje verder worden gegaan door de boeken van bijvoorbeeld Robert Kiyosaki of Tony Robbins te lezen. Ik wil me nu gaan profileren als auteur en mijn persoonlijke invloed gebruiken. Samenwerken met organisaties waar de doelgroep komt, om zo deze mensen een steuntje in de rug te kunnen geven bij het zetten van de eerste stap tot verandering en voor zichzelf kansen te creëren om aan te haken in de maatschappij. Want wanneer je echt wilt veranderen, moet je die stap wel zetten en beginnen met jezelf kritische vragen te stellen. Alleen dan kun je je eigen leven gaan ontwerpen.’

www.uw-balans.nl

Laat een bericht achter

Navigeer