Bakkie Troost maakt het leven wat fijner

Coffee lovers opgelet! Ben jij op zoek naar een stylish manier om je hand koel te houden en je koffie warm? Dan zijn de lederen coffee sleeves van Bakkie Troost dé oplossing!

De lederen coffee sleeves passen om elke take away koffiebeker. Elke sleeve is een uniek exemplaar met daarop een karakteristieke uitspraak van een van de bezoekers van Het Koffiehuis van de Volksbond aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Er hangt een kaartje aan met daarop de foto van degene die de quote heeft bedacht. De producten zijn gemaakt van gerecycled leer en worden met de hand gemaakt door vrouwen in een leerwerkplaats. Dus naast praktisch en hip ben je ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig want je levert op deze manier een positieve bijdrage aan de situatie van dak- en thuislozen in Amsterdam. Oh ja? Ja!! Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar Het Koffiehuis. Met jouw aankoop zorg je er dus voor dat de bezoekers daar kunnen genieten van een lekker kopje koffie, oftewel een bakkie troost.

Sophie Cornet is oprichter en eigenaar van Bakkie Troost. Afgelopen jaar heeft zij deelgenomen aan het traineeship SocialStart. Dit programma geeft jonge ondernemers de kans om een sociale onderneming op te zetten in samenwerking met een andere organisatie. In het kader daarvan heeft zij een product ontwikkeld voor Het Koffiehuis van de Volksbond aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Dit koffiehuis biedt dak- en thuislozen 365 dagen per jaar een warme thuishaven. Bezoekers kunnen hier terecht voor een kop koffie, een goedkope maaltijd en een goed gesprek. Sinds 2013 krijgt deze instelling geen subsidie meer en is het volledig afhankelijk van giften. Na het traineeship heeft zij de onderneming Bakkie Troost opgezet.

Wij omarmen dit soort initiatieven en zijn nu al fan! Wil jij ook een coffee sleeve van Bakkie Troost? Ze zijn in Amsterdam onder meer te koop bij Gezondigd op het Haarlemmerplein, de Local Good Store in de Hallen in de Kinkerbuurt, bij diverse filialen van Coffee Company en sinds kort ook bij het Faire Oosten in Amsterdam-Oost.

Heb je ook interesse om een verkooppunt te worden? Neem dan contact op met Sophie via bakkietroost.amsterdam@gmail.com

Volg Bakkie Troost op Facebook: www.facebook.com/bakkietroost.amsterdam

Laat een bericht achter

Navigeer