Bij Damaira Anijs zit het ondernemen in haar dna

Damaira Anijs is oprichter en eigenaar van DNA Community, een interactieve online gemeenschap voor en door professionals in de creatieve sector. Momenteel is ze met klanten bezig om hun doelen voor 2017 scherp te stellen. Wie is de vrouw achter DNA Community en wat zijn eigenlijk haar doelen? Een gesprek met een gepassioneerde business woman.

imageBOSS LADY
Als de jongste van zes, groeide Damaira op in Amsterdam-Noord in een grote en liefdevolle familie. Een vrolijk kind dat graag zong en wist wat ze wilde. Bijvoorbeeld dat ze advocate wilde worden. “In mijn beleving was een advocate altijd intelligent, onafhankelijk en een alleskunner. Dat wilde ik ook.” Terugkijkend op haar jeugd schiet haar haar mooiste herinnering te binnen: haar vijfde verjaardag. “Mijn vader had een taart besteld in de vorm van een olifant. Ik stond op een stoel, volledig in het middelpunt, terwijl iedereen voor me zong. Ik vond het zo mooi dat ik er emotioneel van werd.” Tegenwoordig staat ze ook in het middelpunt, maar dan van haar eigen bedrijf dat sinds 2014 opgericht is. Na de HAVO, HBO en de universitaire studie Fiscaal Recht startte ze haar carrière als fiscaal jurist bij een multinational en ging ze daarna aan de slag bij een ander internationaal bedrijf voordat ze met DNA Community begon. “Ik kom uit een heel creatieve en ondernemende familie, dus het was geen verrassing dat ik voor mezelf wilde beginnen in de creatieve sector. In 2015 ging het bedrijf na een jaar van voorbereidingen operationeel en dat werd een pittige periode met veel tegenslagen. “Op 2016 kan ik gelukkig met een heel goed gevoel terugkijken. Er zijn dit jaar veel leermeesters op mijn pad gekomen die mij een heel andere kijk op het leven hebben gegeven. Dit heeft een positief effect op mij als persoon maar ook als ondernemer.  Elke dag start ik nu door te luisteren naar inspirerende sprekers als  Wayne Dyer en ik lees boeken over persoonlijke ontplooiing. “Veel mensen beoordelen mij op de buitenkant, op wat ze zien. Dat is dan óf een vrouw die er goed uitziet, óf een harde zakenvrouw. Ik zou het fijn vinden wanneer bepaalde mensen ook mijn ‘ware ik’ gaan zien, de pure en liefdevolle kant. Eigenlijk zoals ik was als vijfjarig meisje. Door me op persoonlijk vlak te ontwikkelen weet ik beter wie ik ben en wat ik waard ben.”

Ik heb een snelle focus en heel veel doorzettingsvermogen

imageFAMILIEMENS
Damaira beschikt over een enorme drive en wil het optimale uit zichzelf halen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. “Ik ben iemand die zegt: ‘dit is wat ik ga doen, dus ik ga ervoor’. Ik heb een snelle focus en heel veel doorzettingsvermogen.” Dat klinkt als een goede mentaliteit om zakelijk succes te boeken en dit gaat soms gepaard met lange werkdagen. “Het is hard werken, maar ik doe regelmatig aan ontspanning. Ik sport wekelijks en als ik een dag vrij ben ga ik het liefst lekker thuis chillen. Dan lig ik relaxt op de bank of op bed te kijken naar een goede serie.” Daarnaast staat haar familie hoog op de prioriteitenlijst. “Zonder de successen die mijn familieleden al hebben behaald en zonder hun support zou er geen DNA bestaan. Ik breng graag tijd met ze door. Dan ga ik bij ze langs of spreken we af in de stad om wat te eten of wat te drinken. En ook de komende feestdagen vieren we samen. Zo houd ik een prettige balans tussen werk en privé.”

FOCUS
Op de langere termijn streeft ze ernaar om op persoonlijk vlak volledig emotioneel in balans te zijn en zich te settelen. Van DNA wil ze een succesvolle multinational maken en marktleider in Nederland. “Ik hou van mensen die bijna blindelings en met vertrouwen de volgende stap al nemen. Daar heb ik bewondering voor. Mijn focus op de toekomst is nu heel scherp. Ik voel dat er iets groots aan zit te komen. Het jaar 2017 ga ik dan ook met volle overtuiging in en ben erop gebrand om dat jaar weer tot een succes te maken.”

www.dnacommunitybv.com

Laat een bericht achter

Navigeer