Chanelva Maclean: This is who I am

Fashion designer Chanelva Maclean (27) heeft een roerige periode afgesloten en staat nu aan het begin van een nieuwe reis. Een reis waar plaats is voor nieuwe ideeën, creaties en samenwerkingen voor haar merk Angel & Maclean. Haar doel is de visie die zij zo sterk voelt, overbrengen via haar collecties en zo haar merkwaarde vergroten. Zodat niemand meer om Angel & Maclean heen kan. Een openhartig gesprek met en over de vrouw achter het merk.

REBEL Als kind was Chanelva al een pittig kind. “Mijn jeugd was niet gemakkelijk. Mijn vader was niet altijd in beeld, wat onze relatie niet stabiel maakte. Mijn moeder verdiende de kost en was veel aan het werk. Daardoor was ik al vrij jong veel op mezelf aangewezen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat ik snel zelfstandig was. We leefden niet in luxe. Ik had mijn kleurpotloden en daarmee kon ik mijn creativiteit uiten en ontwikkelen. De band die ik met mijn moeder heb is heel hecht. Ik heb zoveel respect voor hoe ze haar best heeft gedaan om er voor ons het beste van te maken. De kracht en het doorzettingsvermogen die ze toonde, is voor mij een groot voorbeeld geweest voor hoe ik nu in het leven sta.”

Op de basisschool ging het niet van een leien dakje. Rebels als ze was, belandde ze vaak in ruzies, wat uiteindelijk leidde tot een definitieve verwijdering van de basisschool. “Ik had een groot probleem met mijn gewicht. Ik was dik. En ik was boos. Ik zocht nooit zelf ruzie met mensen, maar ik liep er ook niet voor weg. Als het moest ging ik zonder probleem het gevecht aan.” Haar moeder zag wat voor negatieve invloed de thuissituatie en de omgeving van Amsterdam-West op haar dochter had. “Mijn moeder vond opnieuw de liefde. Een schat van een man met wie ze later is getrouwd. Met zijn drieën betrokken we een huis in Hoofddorp en dat gaf iedereen veel rust.” Haar verdere schoolcarrière verliep zonder verdere problemen en rondde haar Mbo-opleiding Fashion en Design aan het Dudok in Hilversum, maar wist ook verder doorstuderen niet aan haar besteed was. Na het winnen van het tv-programma Holland’s Best Fashion Designer in 2010, startte zij haar label Angel & Maclean in 2012 en sindsdien is haar ster rijzende.

SPIRITUALITEIT In 2014 nam zij deel aan een yoga retraite op Ibiza die geleid werd door haar neef, een spiritueel leider met wie ze een goede band heeft. “We kunnen aan de ene kant chillen en plezier maken en aan de andere kant ontzettend diepe gesprekken voeren.” Meedoen aan de retraite zorgde voor een belangrijke wending van haar leven. “Er was een moment waarop alles los kwam. Dat was zo intens dat ik de ruimte moest verlaten om tot mezelf te komen.” Na met haar neef uitvoerig te hebben gesproken over de diepste gevoelens waar ze mee geconfronteerd werd, kon zij na de retraite naar Nederland terugkeren als een ander persoon. Een milder, zachter persoon. “De situatie met mijn vader heeft altijd onbewust een rol gespeeld en ik raakte al emotioneel als zijn naam werd genoemd. Na mijn terugkeer van Ibiza was ik klaar om met hem in gesprek te gaan. Dat is gebeurd, er zijn dingen besproken en uitgesproken. Ik heb nu de situatie geaccepteerd zoals deze is, waardoor het geen negatief effect meer heeft op mijn emoties.”

STERKE VISIE In de afgelopen jaren heeft Chanelva zowel persoonlijk als zakelijk gezien voor een aantal flinke uitdagingen gestaan. Op persoonlijk gebied vindt ze haar rust in de spiritualiteit, de liefde van familie en vrienden en de liefde voor zichzelf. Ze is dankbaar voor wat het leven haar gegeven heeft en voor hoe het haar heeft gevormd tot de zelfbewuste vrouw die ze nu is. Ze hecht dan ook grote waarde aan haar inner circle en haar persoonlijke welzijn. Daar hoort een gezonde lifestyle bij. “Ik eet zo gezond mogelijk en sport intensief. Daar voel ik me heel goed bij.”

Ook wat Angel & Maclean betreft, werkt zij vanuit een diepe passie en een sterke, heldere visie waar ze 100% achter staat. “Het blijkt niet gemakkelijk te zijn om likeminded people om je heen te verzamelen om samen te bouwen, maar ik heb een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Ik ben altijd al een krachtig persoon geweest, een leider, geen volger. Door  mezelf te ontwikkelen weet ik nu precies wat ik wil. Ik maak mijn eigen reis waarbij ik zelf bepaal wat de route wordt en wie ik meeneem op deze reis.”

Sneak peek van de SS17 collectie die in mei uitkomt. Hou de website van Angel & Maclean in de gaten voor alle updates!

www.angelmaclean.com

Laat een bericht achter

Navigeer