De balans in het veelzijdige leven van Sandra van de Kamp

‘NATURAL ATHLETE’ Kan je aan de top van fitness-atleten komen zonder spierversterkende middelen? Dat is de vraag die Sandra zichzelf stelde toen zij in 2010 als personal trainer werkzaam was en besloot om mee te doen aan een Figure-wedstrijd. “Ik wilde kijken hoe ver ik zou komen zonder anabolen, fatburners en vochtafdrijvers en wilde daarmee een statement maken. Tot mijn verbazing werd ik tweede op mijn eerste wedstrijd! Mijn partner Imro die in zijn eigen klasse deelnam, werd ook tweede. Het NK was ons doel en in dat jaar pakten we beiden die titel. Datzelfde jaar stond ik met 24 andere atleten op het podium van de NAC Universe (National Athlete Comitee) bij de Universe competitie in Hamburg. Dit was mijn eerste internationale ervaring. Ik viel helaas niet in de prijzen, maar het was een geweldige ervaring om dit in mijn eerste wedstrijdjaar te mogen meemaken en dat smaakte naar meer.” Vele wedstrijden in diverse klassen en vele prijzen volgden, waaronder 2x brons bij de wereldkampioenschappen en 1x zilver bij de Europese kampioenschappen. Allemaal clean, zonder gebruik van middelen. En ook de atleten die zij begeleidde gingen bekroond naar huis. Haar werkwijze begon zijn vruchten af te werpen en dat hadden de media ook opgemerkt. In 2013 was Sandra afval-coach in het televisieprogramma The Biggest Loser, wat haar inspireerde tot het bedenken van het concept Villa Balance. “In Villa Balance verblijven mensen een periode intern en worden ze 24 uur per dag begeleid op hun pad naar een betere leefstijl. Met de coaching in Villa Balance willen en kunnen we echt levens veranderen en dat is waar we naar streven. We hebben in Nederland de eerste editie achter de rug. Ook zijn we bezig met Villa Balance Côte d’Azur. Daar zal ik het grootste deel van het jaar verblijven om mensen intern te kunnen ontvangen en helpen met het bereiken van hun persoonlijke doelen door middel van voeding, training en coaching.”

PRESIDENT INBA NEDERLAND Twee jaar geleden ontdekte Sandra een andere bond, de INBA, de bond voor natural bodybuilding. “In Las Vegas deed ik als eerste Nederlandse mee aan de International All Women’s Championships. In drie verschillende klassen won ik drie medailles (goud, zilver en brons) en won daarmee mijn pro-card. In de pro-divisie eindigde ik op de vijfde plaats.” In juni 2016 werd zij genomineerd als president voor de INBA Nederland en deze functie accepteerde zij. “Zo kunnen nog meer Nederlandse atleten de mogelijkheid krijgen om aan echte natural wedstrijden mee te doen. In 2017 staat de organisatie van de eerste INBA wedstrijd in Nederland op de agenda. Dat betekent veel voorbereidingen, maar ik kijk er erg naar uit.”

IN BALANS AAN DE CÔTE D’AZUR Met dat in het vooruitzicht en met buitenlandse trips als wedstrijdbegeleider is ontspanning op zijn tijd nodig. Regelmatig trekt zij zich terug in haar huis aan de Franse Riviera. “Ik kom al sinds mijn jeugd in deze streek, ken het op mijn duimpje en spreek de taal vloeiend. Mijn familie komt hier ook regelmatig en ik breng graag veel tijd met hen door. Het is echt een tweede thuis. Ik kom hier om te werken maar ook om te ontspannen. In Nederland begeleid ik mijn cliënten en in Frankrijk werk ik alles uit; trainingen, voedingsschema’s, lezingen, wedstrijdcoaching etc. Hier ontwikkel ik onze bedrijfsplannen, hier heb ik de ruimte om creatief te zijn. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of familie wanneer ze hier zijn. Dan gaan we naar het strand, een wijntje drinken op het terras of heerlijk uit eten. Imro komt minimaal vier keer paar jaar ook deze kant op, zoals met verjaardagen of de feestdagen.”

ULTIEME DOEL “Mijn persoonlijke doelen zijn altijd sterk verweven met het zakelijke, ze zijn bijna niet los te koppelen van elkaar. Maar als ik één ultiem doel moet kiezen is Villa Balance toch echt waar mijn hart ligt. En dan de Villa Balance versie aan de Cote d’Azur. Dit zie ik toch echt als het resultaat van mijn levenswerk. Alles wat ik heb gedaan komt hier samen en kan ik hier doorgeven aan mensen die daar behoefte aan hebben. Deze aanpak is echt life-changing en dat maakt het zo gaaf. Het leven in Frankrijk maakt mij ontzettend gelukkig en dat hoop ik nog lang te mogen voortzetten en uitbreiden. Uiteraard in goede gezondheid en met de vrijheid om veel te blijven reizen en met de mensen om mij heen van wie ik hou. Dat maakt mij gelukkig en dat is uiteindelijk het ultieme levensdoel, gelukkig zijn!”

 

Sandra van de Kamp is 42 jaar en woont afwisselend in Zeist en Cannes. Zij gaf al tijdens haar middelbare schoolperiode aerobicslessen op een lokale sportschool. Van daaruit ontwikkelde zij zich tot personal trainer en richtte ze samen met haar partner Imro Beuk hun bedrijf Balance Personal Training op. Als personal trainer begeleidt zij mensen naar een gezonde lifestyle door middel van fitnesstraining, goede voeding en coaching.  Daarnaast begeleidt zij fitness-atleten bij wedstrijden, nationaal en internationaal. Tenslotte is Sandra Nederlands president van de INBA (International Natural Bodybuilding Association). 

www.balancept.nl
www.villabalance.com
www.inbanetherlands.nl

Laat een bericht achter

Navigeer