De leukste tips voor een fa-boo-lous Halloween

Jaren geleden, en dan heb ik het echt over tientallen jaren geleden, stond ik doodsangsten uit bij de film Halloween. Over überpsycho Michael Myers die als 6-jarig ventje zijn zus Judith om het leven bracht met een keukenmes. Jaren later ontsnapt hij uit een inrichting en gaat hij terug om nog wat mensen aan zijn mes te rijgen, terwijl zijn psychiater zijn best doet om hem weer te laten oppakken. Vre-se-lijk… maar wel blijven kijken en ’s nachts geen oog dicht durven doen. Uiteraard.

In die tijd was Halloween voor mij echt iets typisch Amerikaans. Ik stelde me toen vaak voor hoe het zou zijn om in zo’n suburb te wonen, met mijn huis volledig in Halloweenstijl, inclusief uitgeholde en verlichte pompoenen. Dat laatste heb ik overigens weleens gedaan, maar aangezien mijn pompoen in de fik vloog, is het ook echt bij die ene keer gebleven.
In Nederland komt Sint Maarten het dichtst in de buurt van Halloween. Maar het voelt toch anders. Het is niet eng, soms zelf saai. En in de tijd dat ik nog geen moeder was, zat ik op 11 november regelmatig op de slaapkamer in het donker, te doen alsof ik niet thuis was. Terwijl de buurtkindjes vals, doch uit volle borst liedjes voor mijn deur zongen, hoopte ik alleen maar dat ze snel weg zouden gaan en ik weer in de huiskamer tv kon kijken. Wel, karma deed zijn werk want een paar jaartjes later stond ik zelf, met mijn kind aan de hand, voor dichte deuren te zingen.

Enfin, Halloween wint behoorlijk terrein, ook in dit nuchtere kikkerlandje. En aankomend weekend staan veel activiteiten in het teken van deze feestdag. Tot vorig jaar konden we vanuit onze woonkamer nog genieten van de Halloween Parade die door onze straat ging. Een fantastische optocht van mensen verkleed als zombies, Dracula, clowns, Frankenstein, heksen en muziek. Dit jaar gaat het helaas niet door, maar gelukkig zijn er een hoop alternatieven en wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

WALIBI FRIGHT NIGHTS

walibi
Foto: www.walibi.nl

Voor de Halloween die hards is dit natuurlijk een must. Met scare zones die namen dragen als Pirate’s Cove, Quarantine, Twisted Hellfire en Game Over weet je dat je een extra boxershort of slipje in je tas mag stoppen, want die zeven kleuren zitten zo goed als gegarandeerd in je broek.
Of zit je liever in één van de Haunted Houses, waar je mag hopen dat je zonder aan de beademing te moeten er weer uit loopt. Nog steeds stoer? Bestel dan je tickets voor vandaag of zondag (zaterdag is uitverkocht) via www.frightnights.nl

AMSTERDAM HALLOWEEN 2016 SUPERHEROES

halloween
Foto: Facebook

Niet echt eng, wel echt leuk is dit feest op zaterdag 29 oktober op het Westergasterrein in Amsterdam. In de Westerunie, Transformatorhal, én de Westerliefde kan je los gaan als je favoriete superheld op de beats van Kriss Kross, Benny Rodriguez en nog veel meer. Als wie ga jij?
Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.amsterdamhalloween.nl

24H – NOORD

noord
Foto: www.iamsterdam.com

We maken het al wat minder eng voor je en dit kun je zelfs met je kinderen doen!
Ga naar Amsterdam Noord en kijk in de NDSM Treehouse naar klassieke zombiefilms op groot doek in de buitenlucht. Insectencocktailtje erbij en een van zombiehersenen gemaakte groene suikerspin en genieten maar!

Wil je liever nog even blijven griezelen, zet dan je kinderen af bij de oppas en kom dan om 20.00 uur terug voor het programma voor volwassenen.
Klik hier voor meer informatie.

FILMMARATHON

horror-film-famous-characters-montage-615553Voor de thuisblijvers is er nog altijd de filmmarathon. Maar wel alleen met de horrorfilms, zoals Scream, Candyman, Friday the 13th, Nightmare on Elm Street, The Blair Witch Project, Carrie, The Omen, The Excorcist,  The Conjuring en natuurlijk onbetwist op nummer 1: Halloween.

 

HAPPY HALLOWEEN!!!

Laat een bericht achter

Navigeer