Designer Sepehr Maghsoudi is klaar voor Paris Fashion Week

Designer Sepehr Maghsoudi is absoluut geen onbekende in de wereld van fashion. Zijn curriculum vitae is een waslijst van prestaties, waaronder maar liefst veertien collecties, nationale en internationale publicaties, designs voor film en televisie, modellen en artiesten, tentoonstellingen, uitnodigingen van New York Fashion Week, Vancouver Fashion Week en  Los Angeles Fashion Week en uitstekende referenties uit binnen- en buitenland. Dat ooit de dag zou aanbreken voor een show in Parijs, was slechts een kwestie van tijd.

Door het centrum van een regenachtig Hoorn loop ik richting het atelier van ontwerper Sepehr Maghsoudi. Eenmaal aangekomen is aanbellen niet nodig, het bordje ‘OPEN’ geeft aan dat ik gewoon kan doorlopen. Als ik binnenkom is het concentratie wat de klok slaat. Sepehr speldt een stuk stof af en zijn assistente is een deel van een enorme creatie aan het haken. ‘Wat een monnikenwerk’, is de eerste gedachte die in me opkomt als ik haar aan het werk zie. Hij kijkt op en groet me kort maar vriendelijk. Zijn blik is vervolgens weer even gefocust op de paspop voor hem. De assistente biedt me een kopje thee aan maar dat sla ik beleefd af. Ik neem me voor om niet teveel kostbare tijd af te snoepen, want er is een belangrijke deadline te halen, Deze maand vindt namelijk de Paris Fashion Week plaats en daar zal de designer zijn vijftiende collectie tonen. Ik neem plaats op een kruk naast hem, zodat ik mijn vragen kan stellen en hij rustig kan doorwerken.

Wat vind je persoonlijk zo bijzonder aan Parijs? “Parijs is de modehoofdstad van de wereld. Ik heb er anderhalf jaar lang gewoond en er acht jaar geleden mijn bedrijf gestart. Een show in Parijs leek me altijd al fantastisch maar ik bleef het uitstellen tot het juiste moment, het is zo’n ontzettend grote stap. Maar ik voel dat het juiste moment is gekomen.”

Waardoor laat je je inspireren als je een collectie ontwerpt? “Veelal door jeugdherinneringen en door de actualiteiten, door wat er in de wereld gebeurt, zoals de collectie die ik in Parijs zal laten zien. Die is geïnspireerd door ‘kernafval’. Het is niet altijd letterlijk terug zien in de ontwerpen, ik vind namelijk dat mensen hun eigen interpretatie moeten kunnen geven aan een creatie. Dat is voor ieder verschillend, ik wil dat niet invullen, dan is het geen kunst meer.”

Op welke creatie ben je het meest trots? “Dat is de ‘gouden’ creatie die ik heb ontworpen. De stylist van Tyra Banks had contact met me opgenomen met de vraag of ik dat design kon uitlenen voor fotoshoots in New York City. Dat was echt bizar.”

Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je carrière geweest? Kijkend naar het bereik van mijn werk was dat mijn medewerking aan het MTV-programma ‘My Super Sweet Sixteen’, waarvoor ik een collectie heb ontworpen. In maar liefst 49 landen hebben zo’n 150 miljoen mensen dit gezien. En omdat het herhaald werd, was het bereik nog groter!”

Koningin Maxima heeft een stola die door jou is ontworpen. Wie zou je nog graag in een creatie van je willen zien lopen? “Dat zijn actrices Olivia Wild, Natalie Portman en Elle Fanning. Zij hebben alledrie een zachte uitstraling die ik goed bij mijn brand vind passen.”

Wat hoop je met de show in Parijs te bereiken? “Ik wil mijn creaties tonen aan het publiek in Parijs. Ik wil Parijs betoveren met Perzische glamour en zo internationaal doorbreken. Ik heb er vertrouwen in dat het helemaal goed komt.”

Het is duidelijk dat Sepehr Maghsoudi zijn dromen niet zomaar laat varen. Door passie gedreven bewandelt hij de bochtige weg naar succes. De eerstvolgende stop is dus Paris Fashion Week en om deze droom te verwezenlijken is hij een crowdfunding actie opgestart. Wil jij Sepehr ook steunen? Ga dan naar de speciale pagina: www.sepehrmaghsoudi.com/paris-show-2017/
Doneren kan al vanaf €10!

 

Laat een bericht achter

Navigeer