Deze boeken bevatten een belangrijke boodschap voor kinderen uit alle culturen!

MB2Mariella Bekker is de geestelijk moeder en schrijfster van Miss Alida, het hoofdkarakter uit de gelijknamige kinderboekenserie. De boeken, met in de hoofdrol een donker meisje, zijn geschreven voor kinderen uit alle culturen en dragen een speciale boodschap: “Werk aan je dromen en ze komen uit”.

Hoe is het idee ontstaan? ‘Mijn oudste dochter was negen jaar toen ze op een dag naar me toe kwam en vroeg: “Mama, waarom ben ik eigenlijk niet blank?” Op dat moment ben ik op onderzoek uit gegaan en ontdekte dat de algemene beeldvorming is gericht op het blanke ras, ondanks de culturele diversiteit in de huidige maatschappij. Ik besloot dat het tijd was voor verandering en creëerde het karakter Miss Alida.’

En de liefde voor schrijven had je al? ‘Als kind schreef ik al verhalen, knipte uit magazines en maakte daar eigen magazines van. Ik wilde altijd schrijfster worden, maar mijn ouders waren van mening dat ik moest gaan studeren voor een baan dat zekerheid bood. Dat werd de studie Bedrijfseconomie. Jarenlang heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en hoewel het niet mijn passie is, heb ik wel veel geleerd op zakelijk gebied wat als ondernemer goed van pas komt.’

Maar je hebt van het schrijven alsnog je beroep gemaakt? ‘Jazeker! Na mijn relatiebreuk stond ik er alleen voor met twee jonge kinderen en ik had een zeer drukke baan als bedrijfseconoom. Quality time met mijn kinderen had ik nauwelijks. Ik zag ze drie kwartier tussen het eten en hun bedtijd. Dat begon op te breken en ik kreeg problemen met mijn gezondheid. Dat leidde ertoe dat ik een tijdje thuis was. In die periode had ik tijd genoeg om na te denken over wat ik nu eigenlijk wilde in het leven. Geld had ik genoeg, maar dat vult de leegte niet op. Ik had een passie nodig. En die passie hervond ik in schrijven. Ik vond mijn balans terug en kreeg inspiratie om te schrijven. Het eerste boek was een thriller en met de opbrengst van de verkoop heb ik Miss Alida gefinancierd. Het schrijven van het eerste boek van Miss Alida vloeide als het ware uit mijn pen.’

Werk aan je dromen en ze komen uit

En bevalt het om fulltime schrijfster zijn? ‘Dat bevalt heel goed. Ik ben er meer voor de kinderen. Als ik op zakenreis moet, gaan ze met me mee als het kan. Op die manier betrek ik ze bij mijn werk. Ik ben in balans en dat zien mijn kinderen. En ik zie ook dat zij gelukkig zijn.

Wat wil je bereiken met Miss Alida? ‘De boodschap van de kinderboeken vind ik heel belangrijk. Ik wil jonge kinderen (in de basisschoolleeftijd) meegeven dat je alles kunt worden wat je wilt. Als je er hard genoeg voor werkt en je het echt wilt, kom je er wel. Het is goed om dat al van jongs af aan mee te geven aan een kind. Als kinderen jong zijn, hebben ze dromen. Maar als ze ouder worden, zijn er altijd factoren en situaties die deze dromen in de weg zullen staan of ze zelfs ontmoedigen. Met een gekleurd meisje als hoofdkarakter wil ik laten zien dat het niet uitmaakt welke culturele achtergrond je hebt. Iedereen heeft dromen en iedereen kan die dromen realiseren. Die bewustwording wil ik vergroten. Daarnaast komen in het boek wat elementen uit de Surinaamse cultuur voor. Zo worden kinderen uit andere culturen ook daarmee bekend.’

En wat zijn jouw toekomstdromen? ‘Ik wil natuurlijk groeien met mijn bedrijf. De kinderboeken zijn ook in het Engels verkrijgbaar en dat betekent dat ik een nog bredere doelgroep kan bereiken. Ik heb onlangs op een beurs in de VS gestaan en mijn vooraard was binnen enkele uren uitverkocht! Er zijn al wat  animatiefilmpjes te vinden op YouTube, waarvan ik de tekst voor de intro zelf heb gecomponeerd. Verder wordt de Miss Alida merchandise, wat nu al bestaat uit boeken, tassen, cd’s en t-shirts, binnenkort ook uitgebreid met andere items. Bovenaan de lijst staat een animatieserie met Miss Alida en een wereldwijde productie. Ik wil het graag, werk er hard voor dus ik ga mijn dromen laten uitkomen.’

www.missalida.nl

WIN! Society 8 geeft in samenwerking met Mariella een mooi Miss Alida-cadeaupakket weg, met daarin een boek en een knuffel.
Wil jij jouw dochter, nichtje of buurmeisje verrassen met dit cadeaupakket, stuur dan vóór 11 februari een mail naar info@society8-ams.com o.v.v. Miss Alida. Op maandag 13 februari maken we de winnaar of winnares bekend op onze Facebookpagina.

Laat een bericht achter

Navigeer