Dit betekenen jouw dromen

Je hebt vast wel eens een droom gehad waarvan je denkt “wat heb ik nu weer gedroomd? Waar slaat die droom op?” Misschien zelfs vannacht nog! Het is echter je onderbewustzijn die je iets wil vertellen en gebruikt hiervoor symbolen. Deze zullen je in eerste instantie waarschijnlijk niks zeggen totdat je de betekenis van dat symbool in relatie tot je droom begrijpt. Daarom delen we vijf veelvoorkomende symbolen en de verklaring met je en zijn benieuwd welke in jouw dromen zijn verschenen!

#1 Dozen

Geheimen, verborgenheid en teleurstelling.

Wanneer je droomt over dozen, wil je onderbewustzijn je laten zien dat iets verborgen gehouden wordt. Misschien ben je bang dat er iets belangrijks voor jou geheim gehouden wordt, of je bewaart zelf een geheim.

Open jij in jouw droom een doos, dan kan het zijn dat je klaar bent om een geheim te onthullen.

Wanneer jij in een doos kijkt en opmerkt dat deze leeg is, zou het heel goed kunnen zijn dat je teleurgesteld bent in je leven.

#2 Vallen

Verlies van controle, gevaar en angst.

Een veelvoorkomende droom is waarin het voelt alsof je valt. Dit kan een manier zijn van jouw onderbewustzijn om je te vertellen dat je de controle over je leven aan het verliezen bent.

Misschien heb je faalangst of dat die enkele risico’s die je in je leven hebt genomen jou nu problemen zullen opleveren.

Wanneer vallen een terugkerend symbool in jouw dromen is, is het wellicht een goed moment om de rust te laten terugkeren in jouw dagelijks leven, door bijvoorbeeld te mediteren of yoga te beoefenen.

#3 Tanden

Ouder worden, uiterlijk en gezondheid

Voor veel mensen die hierover dromen, voelt het vaak meer als een nachtmerrie dan een droom met al die tanden en kiezen die afbreken of eruit vallen.

Tanden staan symbool voor angst om ouder te worden en mogelijk zelfs angst voor de dood. Een goede manier om hiermee om te gaan is om elke dag het maximale uit het leven te halen en je te laten leiden door positiviteit.

He kan ook zijn dat je onderbewustzijn je wil zeggen dat jij je veel te druk maakt om je uiterlijk en niet genoeg om je gezondheid, terwijl het uiteindelijk gaat om hoe goed je je voelt in plaats van hoe goed je eruit ziet.

#4 Haren

Seksualiteit, status en vrijheid

Als jij over haren droomt, kan het zijn dat je moet werken aan een paar kanten van jouw fysieke relaties. Jouw onderbewustzijn zou je kunnen vertellen dat het tijd wordt om de meer seksuele kant van je persoonlijkheid te laten zien.

Haren staan ook symbool voor een wens om in contact te komen met andere mensen, zolang je weet waar je staat. In relaties, zowel persoonlijk als zakelijk, wil je graag weten wat je positie is.

Droom je in het bijzonder over lang haar, dan verlang je naar een gevoel van vrijheid. Mischien wordt het tijd om je los te maken van bepaalde dingen die jij jezelf hebt toegezegd.

#5 Water

Ambitie, risico en flexibiliteit

Water laat zien dat je óf een persoon bent die er van houdt om kansen te pakken, óf je bent iemand die er naar verlangt om dat te doen. Je hebt grote doelen en jouw onderbewustzijn wil dat je de lat heel hoog legt voor jezelf.

Risico nemen lijkt misschien eng, maar jouw dromen geven aan dat je schijnbaar klaar bent om een groot risico te nemen op een nieuw gebied in jouw leven. Dit kan beangstigend zijn, maar je kunt niet krijgen wat je wilt zonder dat je het probeert.

Als je over water droomt, hou je er ook van wanneer het voelt alsof je leven vloeiend en makkelijk verloopt. Je kan niet wachten op de dag dat het leven zowel simpel als comfortabel is.

 

Bron: www.littlethings.com

Laat een bericht achter

Navigeer