Droom jij ook van een witte kerst? 5x prachtig witte stranden voor op je Christmas bucketlist

Als we het hebben over ‘dreaming of a white Christmas’ doel ik niet op straten, auto’s en daken van huizen die bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, temperaturen ver onder het vriespunt en bevroren snotpegeltjes. Heel gezellig met de open haard aan, maar geef mij maar een kampvuur op een wit strand. Denk jij er ook zo over? Vergaap je dan aan deze vijf van de prachtigste stranden ter wereld.

imagePuka Beach, Boracay Island, Filipijnen

Alles wat je verwacht van een tropisch eiland vind je hier. Helderblauw zeewater, wit zand en betrekkelijk veel rust. Het enige wat je hoort is het geluid van de golven die het zand aanraken. Puka Beach ligt in het noordelijk deel van Boracay Island, een langgerekt strand met minuscule Puka-schelpjes. Deze schelpen zijn wereldwijd bekend en het verhaal gaat dat mensen die sieraden dragen gemaakt van Puka-schelpen beschermd worden tijdens een lange reis. Dat is nog eens wat anders dan de schelpjes op het Zandvoortse strand.

imageLopes Mendes Beach, Ilha Grande, Rio de Janeiro, Brazilië

Praia Lopes Mendes, een drie kilometer lang wit zandstrand, behoort tot één van de mooiste stranden van Brazilië en misschien wel van de wereld.. Het is alleen bereikbaar per boot of een voettocht van circa 2,5 uur. Neem een verfrissende duik in de azuurblauwe zee, waar ook surfers fan van zijn vanwege de geweldige golven. Een uitstekende plek om je batterij op te laden.

imageHorse Shoe Bay, Bermuda

Gelegen aan de zuidkust van Bermuda ligt Horse Shoe Bay, die zijn naam dankt aan de ronde vorm van de baai. Populair bij toeristen, dus denk vooral niet dat je Tom Hanks bent in ‘Castaway’ met als enige gezelschap een volleybal. Er is veel entertainment en je zal niet omkomen van de honger en dorst, want er zijn talrijke restaurants om de inwendige mens te versterken. Wil je toch een beetje avontuur, ga dan naar de rotspartijen die de baai omringen en ontdek één van de grotten en de verscholen inhammen of maak een flinke strandwandeling en geniet, na een flinke klim, van het uitzicht vanaf Gibb’s Hill Lighthouse.

imageTemae and Teavora, Moorea, Frans Polynesië

Ten noordwesten van Tahiti ligt het eiland Moorea, één van de mooiste van Frans Polynesië. De twee stranden Temae en Teavora lopen in elkaar over, maar zijn toch heel verschillend. Waar de snorkelaars bij Teavora hun hart op kunnen halen in het ondiepe water dat is beschermd door een rif, is Temae meer geliefd bij surfers. Walvissen spotten doe je vooral in het paarseizoen, van augustus tot oktober.  En wist je dat het eiland één van de meest geliefde bestemmingen is voor newlyweds?

imageBarnes Bay, Anguilla

Hier geen last van steentjes of schelpjes, want van de 33 stranden van Anguilla heeft het afgezonderde Barnes Bay het zachtste zand. Ook heel fijn is dat het er nooit heel druk is ondanks de verschillende faciliteiten die op het strand geboden worden, zoals snorkelen, duiken en andere watersporten. Heb je het graag een beetje sjiek, huur dan één van de luxe villa’s in de nabije omgeving.

Laat een bericht achter

Navigeer