Eat, sleep, nap, repeat

Op ongeveer 1200 km rijden van Amsterdam, in de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon, ligt het vakantiehuis Les Chenes Verts. Op uitnodiging van mijn goede vrienden en eigenaren van het huis Irene en Melvin, was ik er in juli samen met mijn zoon 9 dagen te gast.

Na een flinke autorit, rijden we het dorp St. Hyppolite du Fort binnen en gaan voorbij de oude stadspoort de berg op. Via een smalle kronkelweg komen we aan bij het huis. Een stijlvol ingericht familiehuis van 2 verdiepingen is van alle gemakken voorzien en heeft 3 slaapkamers en 2 badkamers. Op het terrein is een enorme tuin die in lagen is opgebouwd en een aangrenzend terras. Het uitzicht op de bergen is prachtig en rustgevend. En dat is net wat ik nodig heb. Rust.

Hoe heerlijk is het dan ook om elke ochtend niet door de wekker, politiesirenes of een langsdenderende tram gewekt te worden, maar door zonnestralen die via het slaapkamerraam binnenkomen en het geluid van de krekels. Hoe fijn is het om met een latte in je hand de schone lucht in te ademen en vele soorten vlinders te zien rondfladderen van plant naar plant en er achter te komen dat er tig kleuren groen bestaan. Geen planning, gewoon doen waar je zin in hebt. In mijn geval is dat goede gesprekken voeren met mijn vrienden, lekker eten en drinken, domweg voor me uit staren en lachen met en om de kids.

En als je dan toch even onder de mensen wilt zijn, zit je op vijf minuten rijafstand van het dorp voor een café noir in één van de cafeetjes op het dorpsplein of de markt op vrijdag waar groenten worden verkocht die rechtstreeks van het land komen.
Het mooie Montpellier, de hoofdstad van Languedoc-Roussillon, zo’n 50 km verderop, is een echte aanrader. Bezoek de mooie historische stadskern en strijk na een flinke shopsessie neer op een van de vele gezellige terrasjes of in één van de parken.

Omdat de temperaturen in de zomer de 30 graden kunnen ontstijgen, is een duik in het openbare zwembad in het dorp een uitkomst. Of ga naar één van de rivieren bij het dorp Ganges. Het kraakheldere en ijskoude water biedt direct verkoeling! Hou je meer van strand, dan ben je binnen een uur bij het lange en brede zandstrand van La Grande Motte. Omdat de zeebodem geleidelijk afloopt, is het ook voor kinderen een fijne plek.
Maar heb je helemaal geen zin om weg te gaan, dan kan je ook gerust op het terras neerstrijken met een boek of in een ligstoel onder de parasol. Vergeet vooral de wijn niet.

Negen dagen hebben we hier mogen genieten van het natuurschoon, de rust, het eten en drinken en het gezelschap. Met een volle batterij gingen we weer richting Nederland.

Wil je er ook eens helemaal uit en ervaren wat het huis en de omgeving te bieden heeft, ga dan voor meer informatie naar www.bonjour.nl/huis/leschenesverts
Is een lange autoreis niet aan jou besteed, dan kan je een vlucht boeken naar Montpellier of Marseille en op het vliegveld een auto huren.

 

Laat een bericht achter

Navigeer