Een hectisch leven gekalmeerd door muziek

Opgegroeid in Assen en Tiel, had de Molukse Martha Likumahua (35) behoefte om haar horizon te verbreden en verhuisde ze naar Haarlem. Als assistente bij het organiseren van evenementen rolde zij in de wereld van muziek en entertainment en heeft ze sinds een jaar een eigen bedrijf, DDN Events samen met haar beste vriend. Een gesprek in haar huidige woonplaats Amsterdam, over haar carrière, haar familie en de belangrijke rol van muziek in haar leven.

CARRIÈRE
“In 2005 kwam ik via een neef in aanraking met de entertainment business. Hij werkte al in die scene en vaak nam hij me op sleeptouw. Ik begon hem te assisteren bij de productie van evenementen als Rush en Mysteryland. Een roerige tijd, want het was hard werken en het was een wereld die ik niet goed kende en waarin ik mij niet altijd op mijn gemak voelde. Het organiseren bleek echter wel mijn kracht en na deze periode besloot ik hierin verder te gaan en ging als eventmanager aan de slag.”  Tot ze zwanger raakte en meer waarde begon te hechten aan vastigheid en regelmaat. Tegelijkertijd wist ze dat dit haar ding was én was er ook nog steeds dat gevoel om voor zichzelf te beginnen. “Ik stond echt voor een groot dilemma. Pas in 2015 vielen alle puzzelstukjes op hun plek toen mijn beste vriend Roy met het idee kwam samen een evenementenorganisatie te beginnen. Zijn zakelijke, soms harde instelling en mijn creativiteit en organisatietalent was de perfecte combinatie voor het concept wat we in gedachten hadden.” Zo gezegd, zo gedaan. In oktober dat jaar was DDN Events geboren. En met het motto ‘We Dedicate, Deliver and bring Next level productions’ timmeren ze samen hard aan de weg, terwijl ze haar fulltime baan als management assistente bij PricewaterhouseCoopers ook nog aanhoudt.

DDN EVENTS
DDN Events specialiseert zich in het organiseren, produceren en managen van evenementen en producties. “Het is heel gevarieerd, van private party’s tot bedrijfsfeesten. Daarnaast werken wij nauw samen met record label 207 Recordings en doen wij de sponsoring, productie en styling van clipshoots. Omdat 207 Recordings in direct contact staat met Top Notch en Cloud 9, krijgen wij ook opdrachten van hen.” Niet gek voor een bedrijf dat net een jaar geleden is gestart. “Van de zomer hebben we voor mijn werkgever een opdracht uitgevoerd tijdens Gay Pride. PricewaterhouseCoopers had dit jaar als eerste in de geschiedenis van ‘The Big Four’, een eigen boot. De hele organisatie lag in onze handen en dat voelde als een hele verantwoordelijkheid, wat het natuurlijk ook was. Gelukkig was het een geslaagde dag en kan ik er met heel veel voldoening en trots op terugkijken.”

In de nabije toekomst wil ze samen met Roy, die ook van Molukse afkomst is, een concept uitwerken voor de Molukse gemeenschap. Er zijn zoveel muzikale en creatieve talenten onder Molukkers. Alleen door de bescheiden mentaliteit komt dat minder tot uiting. We zijn zeker niet vergeten waar we vandaan komen en zouden graag ons eigen talent willen koppelen aan onze identiteit en dit op een moderne manier willen uitdragen en delen met het Molukse volk in Nederland. Zo kunnen wij op onze manier iets terugdoen voor de gemeenschap.”

Als je om een 7 vraagt, krijg je een 10 van me

FAMILIE
Een fulltime baan, een eigen bedrijf en een kind opvoeden. Is dat vol te houden? “Ik werk veel in de avonduren, als mijn dochter slaapt. Als er een evenement op de agenda staat, werk ik soms tot ’s nachts door. Ik heb geluk dat ze sociaal en flexibel is. Toen mijn sociale netwerk in Amsterdam nog niet zo groot was en ik moest werken in het weekend, dan bracht ik haar naar mijn moeder in Assen of naar familie in Tiel en haalde ik haar aan het eind van het weekend weer op. Eigenlijk weet ze niet beter en gaat ze mee in de flow. Daarom let ik er wel op dat ik genoeg tijd aan haar besteed. Want als ze er onder zou lijden, zou ik direct mijn leven anders inrichten. Als ze nu een weekend bij haar vader is, ben ik aan het werk. Er is namelijk één ding wat ik niet kan en dat is stilzitten.” Dat ondernemende heeft ze van haar moeder. “Zonder schaamte stond zij loempia’s of allerlei andere lekkernijen te verkopen. ‘Waarom niet?’ zei ze dan. ‘Gewoon doen!’ Mijn moeder heeft mij altijd gesteund. In alles. Ze is echt mijn voorbeeld. Wat zij voor mij betekent, wil ik voor mijn dochter betekenen.” Ook met haar stiefvader, die inmiddels is overleden, had ze een hechte band. “Het is nu drie jaar geleden dat hij overleed en het is nog steeds een gemis. Op mijn vijftiende kwam hij in mijn leven en hij was een echte vader voor me. Ik ben van nature heel ongeduldig en dan zei hij altijd ‘Marthje, alles op zijn tijd.’ Alleen luister ik nog steeds niet. Hahaha!”
Want als ze iets wil, gaat ze er voor. “Ik zet me altijd volledig in. Als je om een 7 vraagt, krijg je een 10 van me. En ja, ik heb een druk leven, maar het geeft me ook veel energie en veel vreugde.”

MUZIEK
imageDe nodige ontspanning vindt ze in muziek. “Ik schrijf teksten en ik zing. Jarenlang heb ik backing vocals gedaan bij Babette Labeij, zangcoach bij onder andere The Voice of Holland. Ik hou van muziek. Mijn grootste muzikale inspiratiebron is India Arie. ‘Beautiful Suprise’ is mijn favoriete track, een gevoelige song die me ook doet denken aan mijn dochter, die net zo’n mooie verrassing was. Haar teksten gaan over het leven en zijn zo poëtisch, daar kan ik mij helemaal in mee laten voeren. Het leert mij om dicht bij mezelf te blijven. Dat je hier op aarde bent gekomen om te leren.” Muziek luisteren behoort tot de dagelijkse routine. Bijna elke dag word ik wakker met het nummer ‘Happy’ van gospelzanger Kirk Franklin. Hoe het leven gaat, ligt in je eigen handen. Jij bent degene die patronen kan doorbreken en je leven anders kan indelen. Dit nummer is een positieve start van de dag. Dat is ook zoals ik in het leven wil staan, positief. Alleen zo kan ik mijn dromen realiseren, zoals het groot maken van DDN Events en dat ik daarmee mijn dochter trots kan maken. En fouten maken mag, als je er maar van leert. Zoals mijn zakenpartner altijd zegt: “Never a failure, always a lesson.”

 

 

 

Laat een bericht achter

Navigeer