Familiezaken: Whitney en Nekeycha Tan-A-Kiam, een nieuwe generatie van uitvaartplanners is opgestaan

Zussen Whitney en Nekeycha hebben bijna dagelijks te maken met de dood. Zij runnen namelijk samen uitvaartonderneming Milly, vernoemd naar hun oma. Door haar overlijden kwamen zij achter hun gezamenlijke passie en hun doel in het leven. Een openhartig gesprek over hun beroep als uitvaartplanner.

KLERENWINKEL DE LIJSTER Nekeycha: “Als kind al speelden wij bij oma dat we een eigen bedrijf hadden. We hadden een kledingzaak, ‘Klerenwinkel De Lijster’. We verkochten bruidsjurken, Ajax-beddengoed en daarna zelfs computers.” Whitney: “Er was een tafel die diende als toonbank en ik tekende een telefoon om zo de orders aan te nemen. Voor ons was het echt en we namen het heel serieus.”

INSPIRATIE Whitney: “In de puberteit werd het idee om samen te ondernemen wat concreter. We hadden een schriftje waarin we opschreven wat ons inspireerde en waar een gat in de markt was.” Nekeycha: “We hebben bijvoorbeeld gesproken over een kapsalon met alleen maar producten voor black hair.” Whitney: “En we keken vooral naar hoe we bepaalde voorzieningen van de grote stad, naar de kleinere steden erbuiten konden verplaatsen.” Nekeycha: “We vroegen onszelf steeds af wat we wel en niet willen, wat onze plus- en minpunten zijn. Ook naar elkaar toe waren we altijd heel kritisch en eerlijk .”

OMA MILLY Whitney: “Toen onze oma overleed, raakten wij nauw betrokken bij het plannen van de uitvaart. Als vanzelfsprekend schoten wij in een bepaalde rol en dat ging ons heel goed af.” Nekeycha: “Zo goed dat ik het plannen en organiseren van een uitvaart interessant begon te vinden. In het begin voelde ik me schuldig en voelde het vreemd, maar nadat ik het met Whitney had besproken en zei ook interesse had, was dat vervelende gevoel weg.” Whitney: “Tijdens de periode rondom de uitvaart merkten we dat we zelf veel op ons namen qua organisatie. Ook zaken waarvan wij dachten dat die bij een uitvaartpanner hoorden. We gingen ons daarna meer verdiepen in de branche en peilden bij onze omgeving wat hun gedachten waren over ons als uitvaartplanners. Uiteindelijk hakten we de knoop door en zouden we zelf een uitvaartonderneming starten. Het was tijd voor een nieuwe generatie uitvaartplanners.” Nekeycha: “Wij weten hoe zwaar deze periode kan zijn en vinden het ontzorgen van de nabestaanden en een persoonlijke benadering één van de belangrijkste onderdelen van ons vak.” Whitney: “Onze oma was altijd betrokken bij onze toekomst. We hebben echt  het gevoel dat ze met haar overlijden ons in deze richting heeft geduwd en daar ben ik haar heel dankbaar voor.”

WENSENLIJST Nekeycha: “Praten over de dood is nog steeds een taboe. Maar dood hoort bij het leven. Wij hebben een wensenlijst ontwikkeld, waarop men kan aangegeven welke wensen er zijn omtrent de eigen uitvaart of die van een dierbaar persoon. Daarbij houden wij rekening met de hoogte van het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering.” Whitney: “Door de wensenlijst, weten nabestaanden dat ze handelen naar wens van de overledene en past een uitvaart beter bij het karakter van die persoon. Bijvoorbeeld de keuze voor crematie of begrafenis, de muziekkeuze, de keuze van de kist etc. Zo houdt de familie meer tijd over om te rouwen en is de kans op onderlinge discussies over bepaalde besluiten een heel stuk kleiner.”

EMOTIES Nekeycha: “Het blijft een uitdaging om niet mee te rouwen en het puur als werk te zien. Het is zeker moeilijk wanneer een kind is overleden of een jong persoon. Dan heb ik wel een enorme brok in mijn keel, maar probeer niet te huilen. Het is echt een bol van verdriet waar je in zit en je moet altijd goed weten waar de juiste verhouding ligt tussen afstand en nabijheid.” Whitney: ”Nabestaanden kunnen door hun emoties ook heel eerlijk tegen ons zijn, te eerlijk. Dat is soms lastig, maar het is niet persoonlijk bedoeld. Dat moet je loslaten. Na een uitvaart heb ik vaak behoefte om wat leuks te gaan doen.”

Praten over de dood is nog steeds een taboe. Maar dood hoort bij het leven.

FAMILIE Whitney: “We hebben veel steun aan elkaar, zowel tijdens als na de uitvaart. Een halve blik is genoeg. En als het allemaal teveel wordt, kunnen wij bij elkaar uithuilen. We hebben ook een fijne achterban, zoals onze partners en onze moeder. Samen zoeken we naar die balans tussen verdriet en vreugde, dat wat ons energie geeft. Buiten het werk om hebben we ook veel contact. We zien elkaar vaak, misschien wel te vaak [lacht hard]. En we zijn minimaal één keer per week bij onze moeder.”

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN Whitney: “Wat wij belangrijk vinden, naast de persoonlijke benadering en het ontzorgen van de nabestaanden, is het grondig onderzoeken van alternatieven om zo kosten te drukken en het vergroten van de bewustwording bij mensen dat zaken vooraf goed geregeld moeten worden om onnodige extra stress te voorkomen. De wensenlijst is een goed middel. Bij leven gaan mensen al nadenken over hun uitvaart en kunnen zij achterhalen of ze alles goed geregeld hebben.” Nekeycha: “Verder houden wij rekening met mensen die niet van Nederlandse origine zijn en vaak andere wensen of gebruiken hebben. Zij komen vaak met honderdtallen naar een uitvaart en we merken dat vrijwel geen enkele locatie daar op berekend is. Of zij hebben behoefte aan een andere vorm van catering. Uit ervaring herkennen wij die behoeften en spelen daar gemakkelijker op in. Het zit bij hem bij ons in de details. Bij ons hoeven mensen geen vragen te verwachten als ‘Maar jullie Molukkers doen toch altijd…?’ En we zullen nooit zomaar doorlopen met onze schoenen aan. Dat soort details.”

TOEKOMST Nekeycha: “We zijn steeds vaker herkenbaar als duo en investeren ook in promotie van ons bedrijf.” Whitney: “Waar wij naar streven is het bieden van een compleet aanbod. Van een eigen crematorium en begraafplaats waar ruimte genoeg is en een warme, persoonlijke sfeer heeft, tot aan eigen cateringvoorzieningen. Zo kunnen we een heel brede doelgroep bedienen en kunnen zorgdragen voor respectvolle en goed georganiseerde uitvaart. Het is voor ons echt een eer om een bijdrage te leveren aan het laatste eerbetoon van een dierbaar persoon. Dat vinden wij niet eng, maar wel heel mooi.”

image
Whitney Tan-A-Kiam
(30) heeft HBO Communicatiemanagement gestudeerd en woont in Almere. Ze is een familiemens, sociaal en ruimdenkend.

Nekeycha Tan-A-Kiam (28) heeft HBO Financial Services gestudeerd en woont in Vinkeveen. Ze heeft een passie voor organiseren, is sociaal en oplossingsgericht.

www.uitvaartmilly.nl

 

Laat een bericht achter

Navigeer