Financiële bewustwording als startpunt voor een gezonde bankrekening

Veel mensen houden altijd een stukje maand over aan het eind van hun geld. Of ze nou een dik salaris hebben of niet, het overkomt velen. Als je meer te besteden hebt, geef je namelijk vaak ook meer uit. Hoe kan je dat veranderen? Slimmer omgaan met geld is de sleutel.

Rich-Dad-Poor-DadIn het boek ‘Rijke pa Arme pa’ vertelt Robert Kiyosaki over zijn vader en de vader van zijn jeugdvriend. Hij brengt in beeld waarom zijn eigen vader ondanks zijn hoge diploma en sociaal gezien goede functie aan het eind van de maand nog steeds de eindjes aan elkaar moest knopen en de vader van zijn jeugdvriend, die lager geschoold was, aan het eind van diezelfde maand veel geld overhield.

Je wordt onder meer geïnformeerd over de relatie tussen geldproblemen en het schoolsysteem, iets waar je wellicht nooit eerder bij hebt stilgestaan. Je krijgt een uitleg over de begrippen passiva en activa, en kom je erachter of dat prachtige huis wat je net hebt gekocht nou een activa en een passiva is. Er zijn mensen die elke maand honderden euro’s aan kleding uitgeven, een auto leasen van €500 per maand of vakanties boeken van een paar duizend euro. Welke gevolgen kan het hebben als je je geld alleen aan dat soort materiële zaken uitgeeft; zaken die na aankoop ervan alleen maar in waarde dalen. En wat zou het je opleveren wanneer je je geld investeert in iets wat juist in waarde stijgt?

Kortom, ‘Rijke pa, arme pa’ laat je heel kritisch kijken naar de manier waarop jij met je geld omgaat en is een must read voor iedereen die financieel bewuster wil worden.

Het boek is verkrijgbaar via o.a. www.bol.com en de meeste boekhandels. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Laat een bericht achter

Navigeer