Gezondigd, want laten we eerlijk wezen

Op de hoek van het Haarlemmerplein zit sinds eind december 2015 Gezondigd. Een fijne plek om af te spreken voor ontbijt, lunch of gewoon een koffie- of juicedate. Een huiselijke sfeer, goede service en verse producten. Veelal gezond met her en der een minder caloriearme lekkernij in het assortiment. Maar ook dat mag, het draagt immers niet voor niets de naam Gezondigd.
Gerben, de spontane en vriendelijke eigenaar, runt deze zaak met een groot hart voor de community. En dat maakt Gezondigd nou net even anders.

Naast de lekkere latte macchiato die wordt geserveerd en het eten dat vers en pal voor je neus wordt bereid, zijn elementen aan het concept toegevoegd die absoluut een toegevoegde waarde zijn.
Zo heb je de deel-bibliotheek. Een leeshoek waar je je oude boeken kunt deponeren en een ander boek kan meenemen. Of je neemt er plaats en leest ter plekke een boek met een glas verse muntthee erbij. Bijzonder ook is het ‘weggevertje’, een vaste actie in samenwerking met de Volksbond, een koffiehuis voor daklozen in de Haarlemmerstraat.
Een weggevertje kan een kop koffie of een glas verse jus zijn en kost de klant van Gezondigd €1. Dit wordt gedoneerd aan de Volksbond zodat zij tegen een lage kostprijs koffie kunnen schenken aan hun bezoekers. Ook kan je €3 schenken voor een glas verse sinaasappelsap. Eenmaal per week haalt een vrijwilliger van de Volksbond dan de gedoneerde jus d’orange op bij Gezondigd. Zo wordt deze organisatie gesteund en dat is hard nodig in een tijd waarin behoorlijk wordt gekort op subsidies.

Maar niet alleen de Volksbond is samenwerkingspartner van Gezondigd. Er wordt graag gewerkt met lokale leveranciers, de buurtondernemers. Zo komt de thee van Tea Bar in de Haarlemmerstraat, de bloemen van Floraines Bloemen op het plein en het brood van Gebroeders Niemeijer op de Nieuwendijk.
Voor ons reden genoeg om vaker te komen. Misschien dan ook maar meteen de waardekaart aanschaffen, waarmee je voor €20, €25 tegoed krijgt!

Gezondigd is gevestigd op het Haarlemmerplein 36 in Amsterdam, naast de Albert Heijn. Ze zijn alle dagen behalve maandag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur en in het weekend van 9.00 – 18.00 uur.

Laat een bericht achter

Navigeer