Het bijzondere effect van woorden op water

Vandaag wordt Wereld Water Dag gevierd. Het herinnert ons er niet alleen aan hoe belangrijk water voor ons is, maar ook de invloed van de gedachten en onze woorden op water. Dr. Masuru Emoto heeft dit in zijn wereldbekende experimenten met water aangetoond.
Hij nam een glas water en plakte op dat glas water een sticker met een positief woord bijvoorbeeld “ik hou van je” erop. Vervolgens bevroor hij dat water en nam hij het met een microscoop onder de loep. De waterkristallen die ontstonden waren zuiver en mooi .
Vervolgens deed hij hetzelfde met een negatief woord bijvoorbeeld “ik haat je”. De waterkristallen die onstonden waren troebel en niet mooi. Dr. Emoto heeft in de loop der jaren meer dan duizend woorden gefotografeerd, maar volgens hem onstonden de mooiste kristallen bij de woorden liefde en dankbaarheid.
Dit geeft aan hoe belangrijk het voor ons is, aangezien wij zelf voor 70 procent uit water bestaan, dat de woorden die wij uitspreken altijd positief zijn en dat lang negatief zijn op den duur voor onzuivere waterkristallen in ons zal zorgen en wij op lange termijn ziek zullen worden. Wees daarom bewust van alles wat je zegt. Hebben we je aandacht te pakken? Neem dan drie minuten de tijd om deze video te bekijken en laat je erdoor verwonderen.

Wil je meer lezen over de onderzoeken van dr. Emoto, lees dan het boek ‘Het wonder van water’.

Laat een bericht achter

Navigeer