Het leven… is bijna geen leven meer te noemen op mijn leeftijd

Althans… Volgens een Brits onderzoek dan. Er is namelijk een enquête gehouden onder 2000 Britse vrouwen waaruit blijkt dat je zo’n beetje na je 40e achter de geraniums mag zitten. Voor iemand als mijzelf, die net de prachtige leeftijd van 42 jaar heeft bereikt en voor mijn gevoel in de bloei van mijn leven zit, is de uitslag van deze poll een doorn in het oog. Want je begrijpt dat ik niet van plan ben om over te gaan tot een kort pittig kapseltje straks op mijn 46e, terwijl ik er jaren over heb gedaan om het op deze lengte krijgen. #girlbye

Nog een paar idiote onderzoeksresultaten:

Geen tatoeages meer na je 38e. Hoewel het niet op mijn wishlist staat, sluit ik het niet uit dat er nog één of meer bijkomen. Waarom ook niet? After all, it’s my body!

Geen selfies na je 34e. Nou meid, dan ben je inmiddels al 8 jaar te laat. Af en toe zie ik selfies van 30-minners waarvan ik al denk, goh, zou je dat nou wel doen? Dus tsja…

Geen clubhopping meer nadat je de 44 hebt bereikt. Ok, die klopt. Want dat doe ik nu al niet eens meer. Gedurende mijn tweede jeugd (tussen de 34 en 36 jaar) waren er al van die momenten (weliswaar schaars) dat ik dacht, hm Netje, misschien ben je hier te oud voor. Maar omdat men mij over het algemeen 28 jaar schatte, bleef ik die periode alsnog ronddartelen in clubs. Nu is er geen grijze haar op mijn hoofd die aan clubbing denkt. Cocoonen is mijn ding. Lekker thuis terwijl ik geniet van de social mediaberichten van alle uitgaande jonkies in mijn omgeving.

Geen muziekfestivals meer na je 45e. Hmmm, nu zijn festivals sowieso niet echt mijn ding en kan ik me ook niet identificeren met zwaar drinkende en coke snuivende leeftijdsgenoten die elk festival bezoeken. Met een gemiddelde €45 per kaartje (want ik ben helaas niet de gelukkige die overal gastenlijstplekken kan bemachtigen) ga ik liever uitgebreid lunchen met mijn gezin dan bouncend een festivalterrein over.

Geen skinny jeans na je 47e. Oh really? Net als bij de selfie-stelling ben ik van mening dat er genoeg 20-ers zijn die er als een rollade uitzien in hun skinny jeans, maar die toch dragen. Ik zie het al voor me, liggend op hun rug op bed, keihard worstelen om die skinny aan te trekken. Om dan vervolgens op te staan en dan te voelen (en nog erger, te zien) hoe een enorme hoeveelheid aan ‘overtollig huid’ over de jeans valt.

Leven en laten leven. Misschien is dat een idee. Dan kunnen dit soort polls gewoon lekker de prullenbak in gegooid worden. Want de gemiddelde 40-plusser zal het aan haar reet gaan roesten wat je wel of niet mag doen (van wie eigenlijk?) en zal de uitkomst van dit soort onderzoeken weinig boeien, denk ik.

Bron: The Huffington Post

1 Comment

Laat een bericht achter

Navigeer