Het leven is…er om er elke dag van te genieten

Het is zaterdag, je hebt één dag een auto tot je beschikking met 400 vrije kilometers en bewust geen planning gemaakt behalve dat je quality time met je gezin wilt doorbrengen. Wat ga je doen?

Dit was mijn situatie eergisteren. Na een paar drukke weken, was er dan eindelijk een dag dat we geen afspraken hadden staan. Dus besloot ik van de week een auto te huren via Snappcar. Voor werkelijk een prikkie had ik een auto van een dame uit Oost gehuurd. De mannen thuis wisten van niks. ‘s Ochtends ging ik het huis met de mededeling dat ik terug zou komen met een verrassing en we daarna iets leuks zouden doen. Ik pakte de 22 naar Oost om daar de auto op te halen, kocht twee tassen vol met allemaal lekkers voor onderweg en meldde man en kind dat ze naar beneden konden komen. ‘Tadaaa! Een auto!’, zei ik triomfantelijk. ‘Waar gaan we heen?’, was de eerste vraag. ‘Stap in, ik heb geen idee waar we naar toe gaan. We hebben 400 kilometers vrij dus we kunnen wel een leuk roadtripje maken.’ In de auto namen we een besluit. Rotterdam en Scheveningen, daar zouden we naar toe gaan. In Rotterdam komen we nauwelijks en in Scheveningen al helemaal niet. Maar voor een zonsondergang op zo’n mooie zonnige dag als vandaag zou deze badplaats perfect zijn. De telefoons werden weggestopt in de jas of tas, de radio ging aan, de jassen gingen uit en de boodschappentassen open. En rijden maar.

Het werd een trip zonder zorgen, zonder tijdsplanning, maar met leuke gesprekken, hilarische momenten, lekker eten en drinken en aan het einde van de dag mooie, nieuwe herinneringen. En het belangrijkste, we waren een dagje alleen met elkaar. Geen visite thuis, niet op familiebezoek, gewoon heerlijk met zijn drietjes en een lege agenda. Dankbaar en tevreden vielen we allemaal in slaap. We waren het unaniem met elkaar eens: dit moeten en gaan we echt vaker doen.

A day spent with you is my favorite day. So today is my favorite day

Zoonlief wilde graag dat ik zijn videoverslag van onze roadtrip online zou zetten. Dus als we 4 minuten van je kostbare tijd mogen pikken, zou je hem superblij maken.

Laat een bericht achter

Navigeer