Het leven is… mooier op de fiets

Ik heb een fiets. Weer. Na 4 gestolen fietsen, minder beweging, extra kilo’s en de opening van een Facebook-pagina genaamd De OV-leven over mijn avonturen met het Amsterdamse openbaar vervoer, kan ik eindelijk weer met een tweewieler de weg op. En met dit weer is dat bepaald geen straf.

Het zonnetje schijnt al vroeg, de temperatuur is heerlijk maar voor sommigen ook nog wat lastig in te schatten, qua kleding dan. Terwijl ik van Westerpark naar Buitenveldert fiets kom ik ze allemaal tegen. De een heeft het met 17 graden nog koud en gaat naar buiten met een bontjas, snowboots aan of muts op. De ander kan het bijna niet bloot genoeg zijn en verlaat het huis in korte broek en teenslippers. Heerlijk om te zien! Ja echt, op de fiets zie je nou eenmaal veel meer en ik vermaak me opperbest. Als een Leontien van Moorsel in haar piektijd race ik de Stadhouderskade af, via Museumplein, door de Pijp richting RAI. De stoplichten voelen mijn vibe en springen spontaan op groen. Op wat gefrustreerde fietsers na en wat geïrriteerde automobilisten die ik bij elke kruising weer tegenkom (ja, ik fiets snel) kom ik veilig aan op de plaats van bestemming. Ondertussen gaat de zon steeds feller schijnen en kijk ik nu al weer uit naar de rit terug. Life is good!

Laat een bericht achter

Navigeer