Het leven is… van fat-ish naar fit-ish gaan

Fit-ish. Soort van fit. Eigenlijk best wel fit willen zijn, maar teveel van eten houden om tot de categorie hardcore fit girls te kunnen behoren. Vriendin M. plaatste er een post over op Instagram.
‘Omg, that’s me’, dacht ik. En met mij ongetwijfeld vele andere vrouwen.

Al scrollend (en doorgaans tegelijkertijd etend) zie ik ze natuurlijk wel voorbij komen op Instagram, de ware fitgirls gewapend met hun sixpack en intimiderende spierballen. Met een perfect passende outfit die uiteraard goed matcht met de schoenen. Ik zucht. Kom ik aan met mijn H&M-broekje, oud shirt en graftakkelelijke, maar o zo degelijke en vooral goede hardloopschoenen.
Met lichte jaloezie en een tikkeltje frustratie bekijk ik die ook nog eens goedgevormde bilpartij en denk aan dat platte achterwerk van mij. Sinds kort heb ik een squats app gedownload, maar van meer dan kijken naar de oefeningen, is het vooralsnog niet gekomen. Die bijzettafel komt er voorlopig niet.

Ik zie ze voorbij komen, de ware fitgirls gewapend met hun sixpack en intimiderende spierballen

Het valt me verder op dat een gemiddelde post van zo’n sportieve chick een schrikbarend hoog aantal likes krijgt. En dan die hashtags. #fitgirl #power #fitness #gym #sixpack. Het lijkt in de verste verte niet op mijn favoriete hashtags als #foodporn #food #ilovefood #foodlover etcetera etcetera. Mijn instastory staat bol van foodpics of een check-in bij één of ander food festival.

Maarrrrr… eerlijk is eerlijk, ik ben tegenwoordig wel minstens drie keer per week aan joggen in het park. Nog steeds een schamele 3 kilometer, maar het tempo verbetert, net als mijn conditie. Soms geeft niet de Red Bull, maar de adrenaline mij vleugels en voor 100 meter voel ik me dan even Dafne Schippers tijdens het afgelopen WK.
En ook al heb ik inmiddels vaarwel gezegd tegen bepaalde etenswaren, ik ben nog steeds geen veganist (en wat dan nog als ik dat wel ben?), ik let niet op E-nummers en ben absoluut niet op dieet, al ben ik aardig wat kilo’s kwijt geraakt in de afgelopen periode. Dat is dan toch weer fijn. En cheat days? No worries, die worden gehandhaafd, zij het met mate.

Ik kan maar één conclusie trekken: een hard body lijkt me best heel fijn, maar lekker (en voornamelijk gezond) eten laat ik niet aan me voorbij gaan. Klinkt volgens mij al aardig als een fit-ish girl!

Laat een bericht achter

Navigeer