Het leven is…vol verbazingwekkende en hilarische momenten

Ik ben nog aan het bijkomen. Niet van een zware werkdag, maar van alle indrukken die ik gisteren heb opgedaan in een Amsterdamse club. Ja, je leest het goed. Ik ging uit op maandagavond. Wel met een geldige reden, want één van mijn neven heeft de fantastische leeftijd van 30 bereikt. De uitnodiging weigeren was geen optie. Voor de vorm bracht hij het nog heel netjes: “Ik vier mijn verjaardag in Supper op 3 april en ik zou het heel erg waarderen als je een uitzondering maakt en mee gaat… Oké? Dank je wel.” Punt. Klaar uit. Besloten.

Dus gisteren was het zover. Ik stond natuurlijk weer niet op de lijst. Heb ik weer. Miscommunicatie. *toltmetogen* Maar het was gelukkig geen enkele issue en ik betrad zonder verdere problemen het pand waar ik voor het laatst binnenkwam met mijn studentenpas van de Hogeschool van Amsterdam, pak ‘m beet 20 jaar geleden.
Op mijn hakken, om nog enigszins kittig over te komen, liep ik boven de prachtige ruimte in. ‘Niet vallen, niet vallen’, dacht ik terwijl de ogen van de aanwezigen al in mijn rug prikten en ik me naar het VIP-dek begaf. Dat had hij wel weer heel goed geregeld. En wat was er veel te zien. Jonge, gewillige dames in alle soorten en maten. Dat type in topjes die van een cup A een ruime C maken, kronkelend op de bank, zoekend naar de juiste pose voor Snapchat of een selfie. Die vrouwen met fantastisch strakke lijven in de mooiste jurken die op het ritme van de muziek tegen een (willekeurige) man aan schurken. En het soort diva’s dat met enkele zwoele blikken een man naar haar toe lokt om vervolgens, nadat hij is overtuigd en haar met een hongerige blik heeft opgezocht, zich samen gedragen als twee dieren die een parendans aan het doen zijn. Ondertussen bevond het gezelschap waar ik onderdeel van was, zich in een totaal afgesloten wereld, waar geld geen rol speelde, de drank rijkelijk vloeide en met elkaar werd gelachen. En wat vond ik het enig! Heb geheel sober vanaf de zijlijn met veel plezier geobserveerd hoe mijn neef de avond van zijn leven had en de rest in de flow meeging. In stilte genoot ik van deze onvergetelijke avond en stapte ik niet lang na middernacht, terwijl de anderen ongetwijfeld een nieuwe fles champagne openden, op mijn fiets en reed de nacht in, richting home sweet home.

Laat een bericht achter

Navigeer