Hoe de zoektocht naar geluk leidde tot een compleet andere carrière

Dennis Buist leek het allemaal voor elkaar te hebben. Een veelgevraagd model met internationale opdrachten en geliefd bij de vrouwen. Toch was hij niet gelukkig en ging tot het diepste van zichzelf om dat leven te kunnen leiden dat bij hem past. Zijn persoonlijke zoektocht naar geluk leidde uiteindelijk een carrière als life coach, trainer en spreker.

‘Ik ben opgegroeid in Apeldoorn bij een Nederlands adoptiegezin. Mijn roots liggen in Israël en Palestina. We leefden vrij geïsoleerd en ik werd al op jonge leeftijd veel gepest. Ik zonderde mij af op mijn kamer en kwam al snel in conflict met mezelf en de thuissituatie. Ik voelde me en was niet gelukkig.’ Dat hij dat wel wilde zijn, was helder, maar hoe was de nog de vraag.

De overstap naar de middelbare school was de eerste stap naar verandering. ‘Ik wilde er graag bij horen en observeerde goed wat en wie cool was en ging dat kopiëren. Ik had een bijbaan gevonden waarmee ik zelf kleding kocht en deed mijn best om er goed uit te zien en in de smaak te vallen bij anderen.’ Hij boekte niet direct succes en het duurde even voordat hij er zelf van overtuigd was dat hij er mocht zijn. Rond zijn 18e jaar gebeurde dat en pakte Dennis zijn biezen om te gaan studeren in Amsterdam. Hij werd daarnaast gescout als model en zo ging er een wereld voor hem open. De opdrachten kwamen binnen en ook over vrouwelijke aandacht had hij niets te klagen. Hij was populairder dan ooit en had alles wat hij kon wensen. ‘Ik leidde het snelle leven, waarin je ook van alles meer wilt. Tot ik voelde dat dit niet het leven was dat ik wilde en merkte dat ik mezelf steeds aan het bewijzen was. Ik was het leven aan het leiden zoals anderen van mij verwachtten, een ogenschijnlijk succesvol leven. Ik had mezelf echter nooit de vraag gesteld waar ik energie van kreeg, wat ik leuk vond en waar ik gelukkig van werd.
Deze en nog veel andere vragen stonden aan het begin van weer een nieuwe fase waarin hij een belangrijke investering deed. Een investering in zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij begon zich hierin te verdiepen, las boeken, volgde trainingen, onder andere van Tony Robbins en ging ver terug in zijn verleden om de oorzaak te zoeken van bepaalde patronen die hem niet het geluk en innerlijke rust brachten waar hij naar op zoek was.

‘Het is een heel proces geweest om te achterhalen wie ik ben, wat mij drijft en wat mij gelukkig maakt. Ik kwam er achter dat je altijd handelt uit angst of uit liefde. Wanneer mensen zich willen bewijzen, gebeurt dat uit angst om niet geliefd of niet goed genoeg gevonden te worden. Momenteel ben ik op een punt waarop ik bijna alleen de dingen doe die ik leuk vind en omga met de mensen die mij energie geven.
Ik hoef me steeds minder te bewijzen en daar voel ik mij goed bij. Letten op je eigen gevoel is heel belangrijk want uiteindelijk gaat het om je eigen geluk.’

www.dennisbuist.nl

Laat een bericht achter

Navigeer