Jong & inspirerend: Rutney Sluis gaat tot de kern om mensenlevens te veranderen

Ik zit al in het café als ik hem binnen zie komen. Met een rechte rug en kin omhoog loopt hij naar me toe. Nadat we elkaar gegroet hebben, legt hij met beleid zijn jas en sjaal over de stoel naast hem. Zijn stropdas, die al losjes zat, deed hij ook af. “Zo, de werkdag is voorbij”, zegt hij glimlachend en gaat zitten. Hij maakt een beheerste en vastberaden indruk. Rutney Sluis is pas 23 jaar en ervan overtuigd dat hij met zijn bedrijf vele levens zal gaan veranderen. Een gesprek over zijn roeping in het leven.

ONDERNEMER IN HART EN NIEREN
Rutney groeit op in een gezin met moeder en vier oudere broers en zussen. Financieel hadden zij het niet gemakkelijk en als kleine jongen zei hij tegen zijn moeder dat hij voor haar zal zorgen wanneer hij rijk was. “Ik wilde boer worden, artiest, comediant, ondernemer… daar kon je veel geld mee verdienen. Later kreeg ik een zwager die steenrijk was, een multimiljonair. Wat hij had, wilde ik ook. In mijn ogen was hij succesvol, want hij had veel geld. Maar hoewel hij rijk was, was hij ongelukkig en mijn moeder was financieel afhankelijk en ongelukkig. Daar begon mijn fascinatie voor het begrip succes en waarom mensen doen wat ze doen.” Op zijn 16e was hij met zijn eerste business bezig in de salesbranche. Op zijn 17e vertrok hij van Friesland naar Amsterdam om zich verder te ontwikkelen als ondernemer en als persoon. Hij ging spreken voor een publiek, eerst klein, daarna groter, gaf trainingen en coachte andere mensen. image“Een mooie tijd waarin ik als persoon erg gegroeid ben en de basis heb gelegd voor wat ik nu doe. In de afgelopen zeven jaar heb ik veel mensen kunnen helpen met hun business en in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik meer dan 600 seminars en trainingen gegeven en voor zo’n 50.000 mensen gesproken. Maar er miste iets. Ik sprak vaak binnen een bepaald kader wat door het moederbedrijf bepaald werd. Vaste onderwerpen en een limiet aan de spreektijd. Ik zocht meer diepgang en daar heb ik me de afgelopen paar jaar op gefocust.”

Dankbaarheid staat bij mij hoog in het vaandel. Daar ligt de basis.

INSTITUUT VOOR SUCCES EN GELUK
Hij volgde verschillende opleidingen, cursussen, trainingen en bezocht grote seminars. “Zeer intensief en tijdrovend, maar ik wist dat ik dit moest doen om te komen waar ik wil komen. Samen met anderen had ik daarnaast een concept ontwikkeld om de gebreken in het huidige onderwijssysteem te verhelpen. Nadat bleek dat dit niet naar behoren kon worden uitgevoerd, raakte ik in een soort vacuüm. Het inspireerde mij om een nieuw bedrijf te starten.” Met zijn instituut voor succes en geluk is hij erop gebrand om levens van mensen drastisch te veranderen, in positieve zin. “Ik geloof dat als jij iets wilt, weet dat het kan, maar het toch niet doet, er een intern conflict is. Mensen blijven vaak doen wat ze doen, ook al zijn ze ervan bewust dat het ze niet gelukkig maakt. Dit soort interne conflicten moeten in het onderbewustzijn worden aangepakt om oude patronen te kunnen doorbreken. Als coach pas ik methodes toe om dit conflict in korte tijd op te lossen. Dan pas is er ruimte om succes én geluk creëren.” De methodes heeft hij uiteraard ook op zichzelf toegepast waardoor hij nu anders in het leven staat. “Succes heeft voor mij niets met materialisme te maken, maar alles met de kwaliteit van je emoties die je dag in, dag uit voelt. Dankbaarheid staat bij mij hoog in het vaandel. Daar ligt de basis. Ik sta elke dag op met een dankzegging en heb een attitude of gratitude. Ik ben dankbaar voor het pad dat ik al bewandeld heb en de vele positieve ontwikkelingen in mijn leven die mij steeds dichter bij mijn doel brengen.”

imageGROEI
Dat hij op ondersteuning van zijn vriendin, zijn familie en een handjevol vrienden volledig kan rekenen, helpt uiteraard. “Ondanks de hectiek in mijn leven, probeer ik wel zoveel mogelijk de tijd te nemen om hen aandacht te geven. Die balans tussen werk en privé hou ik goed in de gaten. Waar mijn vriendin mij support, support ik haar ook in haar studie. Zo groeien we samen naar een mooie toekomst.” En ook het bedrijf is aan het groeien. Hij heeft net een tour van negen events in een kleine drie weken in verschillende steden achter de rug. Meer dan honderd mensen hebben zich aangemeld om door hem gecoacht te worden en een meerderheid van hen heeft zich opgegeven voor het 4-daagse evenement ‘Ontketen de kampioen’ in februari en maart 2017. “Met mijn bedrijf en alles wat we doen en gaan doen, wil ik mensen raken, levens veranderen en leren hoe ze intens gelukkig kunnen worden en op hun manier succesvol. Dat is mijn drijfveer, sterker nog mijn roeping. In de toekomst wil ik stichtingen opzetten die de zelfredzaamheid van mensen in ontwikkelingslanden te vergroten, (educatie)systemen te ontwikkelen en neer te zetten en ook zo mensenlevens te transformeren.”

Beheerst en vastberaden, zoals ik al had opgemerkt. Wijs ook. Iemand die weet waar zijn hart ligt en waar zijn toekomst ligt. En geleid door dankbaarheid en liefde zal hij zijn pad blijven bewandelen tot hij is waar hij wil zijn.

Op zondag 18 december geeft Rutney een seminar in Utrecht over hoe je 2017 tot je beste jaar ooit kunt maken, t.w.v. €299,- en dat nu eenmalig gratis wordt aangeboden. Heb je interesse om je aan te melden of wil je meer info, klik dan hier.

Laat een bericht achter

Navigeer