Kanarie Club: een nieuwe aanwinst voor De Hallen

“Zullen we effe meeten?” Ik krijg een app van mijn neef. Ik ben wel in voor wat gezelligheid buitenshuis en zeg volmondig ‘ja’. We belanden bij Kanarie Club dat nog geen week geleden geopend is. Het is gelegen achterin de Foodhallen in de Kinkerbuurt en de herinnering aan de voormalige tramremise geeft een beetje een nostalgisch gevoel.
In tegenstelling tot de vaste kleine eetstandjes in de Foodhallen is Kanarie Club een ruim opgezet restaurant. Een open keuken, booths waar je met je gezelschap rustig kunt terugtrekken om te eten, in het midden de grote bar en een grote lees/werkhoek.. En dan is er boven nog de poolbar, met een heus zwembad, waardoor het lijkt alsof je je op een dek van een cruiseschip bevindt. Alleen het water in de pool ontbreekt.

imageOp het tijdstip dat wij aankomen is de poolbar eigenlijk nog gesloten, maar we worden toch van harte welkom geheten door de alleraardigste bartender. Hij laat ons de kaart zien en vertelt enthousiast dat hij de meeste cocktails zelf heeft bedacht. Hoewel we onder de indruk zijn, zijn we nog niet zo in de mood voor cocktails, dus we bestellen een glas wijn. Als de bartender me ook nog ziet strugglen met de wifi, is hij niet te beroerd om een handje te helpen. Uiteindelijk blijkt het wifi-probleem niet opgelost te kunnen worden en troosten we onszelf met een portie kreeftbitterballen, frietjes en nog maar wat wijn. Als het effect van de alcohol merkbaar is, de pool bar volloopt met gasten en de dj voor heerlijke deuntjes zorgt en er een paar goeie classics doorheen gooit, willen we eigenlijk niet weg, maar we hebben meer te doen die avond dus we besluiten we de rekening te vragen.

Enfin, wat vind ik nu eigenlijk van Kanarie Club? Een superfijne spot, met heel vriendelijk personeel, goede wijn en bar bites en een prettige sfeer. Ze waren alleen de frietjes vergeten door te geven aan de kok, maar door uitstekende service maakt dit foutje helemaal goed. Ik kijk al uit naar het volgende bezoek. Alleen met wie ik dit keer zal gaan, is nog de vraag. Wordt het met een vriendin voor een lunch, met een zakenrelatie voor een werkbespreking of met mijn gezinnetje om te dineren. Want tot mijn grote blijdschap zijn ook kinderen welkom en is er een speciaal menu voor de kids.

Nou, Kanarie Club tot ziens dan maar!

http://www.kanarieclub.nl
www.facebook.com/KanarieClub

Laat een bericht achter

Navigeer