Leven uit een koffer: een ambitieuze globetrotter met een warm hart

Gladys Camphuijsen is 28 jaar en director of Sales van Pulitzer Amsterdam. Voor haar werk is ze bijna net zo vaak op reis als dat ze thuis is en doet ze ongelofelijk veel indrukken op. Het reizen heeft haar zelfs geïnspireerd om de eerste stappen te zetten in het oprichten van een stichting voor jongeren in Braziliaanse favelas.

imagePULITZER
Gladys begon zes jaar geleden bij Pulitzer, toen nog onderdeel van de Starwood Hotels & Resorts. Begonnen als sales executive, klom zij op naar sales manager en is zij sinds ruim een jaar Director of Sales. Een beroep dat ze met heel veel plezier uitoefent.  “Ik heb het erg naar mijn zin. Het werk is uitdagend en ik hou van reizen. De voornaamste bestemmingen zijn Amerika, Canada en Brazilië. Daar heb ik afspraken met travel agents en travel managers die in dienst zijn van grote bedrijven, voornamelijk multinationals. Mijn taak is om deze tussenpersonen te enthousiasmeren om hun klanten of personeel te laten overnachten in Pulitzer.” De druk is soms hoog en op zo’n trip heb ik weinig vrije tijd. Vaak eet ik met zakenrelaties en sightseeing zit er niet in. Als ik een weekend de kans heb om op een strandbed te rusten en dan de omgeving in me opneem, geniet ik ook enorm.”

CULTUURVERSCHILLEN
Van alle plekken waar ze regelmatig komt, is Brazilië haar favoriet. “Brazilianen zijn heel gepassioneerde mensen. Bij hen heb ik echt het gevoel dat er samen aan iets wordt gewerkt. In Amerika is dat veel minder. Zij zijn vaak oppervlakkiger.” En dan heb je nog de verschillen tussen de Amerikaanse steden. “In New York zijn ze wel op de hoogte wat er gebeurt in de wereld en waar Amsterdam ligt. Kom je in een stad in Connecticut, dan hebben ze het idee dat Europa één land is. Als er dan aanslagen zijn, zoals in Parijs, dan worden ze direct angstig en zijn de onderhandelingen ineens een stuk lastiger. Maar dat is nog niks bij Moskou. De mensen daar zijn pas echt moeilijk. De communicatie verloopt dan een stuk stroever. Ze tonen weinig emotie en praten niet veel, waardoor zaken doen niet eenvoudig is.”

WERELDBURGER
Je flexibel opstellen is om onder andere die reden wel een voorwaarde voor haar beroep. Voor Gladys is het snelle aanpassen geen enkel probleem. Als gezin waren zij vaak op reis. Zelf heeft ze gewoond in verschillende landen als Turkije en de Verenigde Staten. Met Aruba heeft ze een speciale connectie. Haar ouders hebben elkaar daar ontmoet en sindsdien is het een tweede thuis. Haar vader opende er acht jaar geleden samen met zijn beste vriend een hotel, wat nog een extra reden geeft om elk jaar terug te gaan. “Ik hou van die tropische sfeer en mentaliteit. Dat hoort echt bij mijn opvoeding. Net als Zuid-Amerikaanse muziek. Ik kan me de klanken van de ‘lambada’ herinneren die door het huis galmden en mijn ouders dansend door de woonkamer gingen.”

Als ik thuis kom van een zakenreis plof ik op de bank en ga ik Netflixen

FAVELAS
Hoewel Brazilië een van haar topbestemmingen is, is zij ook bewust van de minder mooie kant die geschetst wordt van het land en de grote steden. “Iedereen kent de favelas, de zogenaamde sloppenwijken. Ze staan bekend als gevaarlijk en een ‘no go area’. Wat men niet ziet, is wat er nog meer gebeurt. Dat er meer is dan schietpartijen en tienerzwangerschappen. Ik breng regelmatig een bezoek aan de favelas en heb gezien dat er bewoners zijn die zelf kansen creëren, zelfvoorzienend bezig zijn, waardoor er een mini-economie ontstaat. Daarom ben ik bezig om door middel van een stichting deze ontwikkeling te stimuleren onder de jongeren in de favelas. Ik heb gekozen voor jongeren omdat zij de toekomst zijn.”

NETFLIX & CHILL
Vliegtuig in, vliegtuig uit. Van afspraak naar afspraak. Gladys staat maar weinig stil. Toch is het nodig, vindt ze zelf. En niet lang geleden was er zelfs sprake van een gedwongen time out. “Ik was gevallen en liep een letsel aan mijn arm op. Zes weken ben ik uit de roulatie geweest. Dat niks doen was heel confronterend. Ik werd bewust van de hectiek van mijn leven. Daar probeer ik nu wel op te letten. Ik wil bijvoorbeeld één avond doordeweeks echt helemaal niets doen. Dat is heel moeilijk, maar ik dwing mezelf. Als ik thuis kom van een zakenreis, plof ik op de bank en ga ik Netflixen. Even mijn hoofd legen. En ik bestel eten!”
Als ze niet in het buitenland is, is ze het weekend vrij. “Ik heb een groot sociaal leven. Lekker uit eten, drankjes doen en festivals bezoeken met vrienden en vriendinnen vind ik heerlijk.”

ANTARCTICA
Ook voor haar werkgever is het welzijn van het personeel belangrijk. “Pulitzer let daar goed op. En er zijn continu mogelijkheden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Als men zou vragen of ik onbetaald dit werk zou doen, zeg ik ja. Míts ik zelf geld genoeg heb. Maar dit geeft wel aan hoe leuk ik het vind!”
General manager is een van de functies die ze nog ambieert in de toekomst. Daarna laat ze het open en ziet ze welke bestemming op werkgebied de volgende wordt.
Als het op reizen aankomt, heeft ze al wel nog wel een droombestemming. “Een reis die ik beslist wil maken is een cruise door Antarctica. Ik hou van de natuur en van water. Water vind ik boeiend. Het is mooi en tegelijkertijd beangstigend. Slapen doe ik het best in de omgeving van water. Al van kleins af aan, geeft het me rust.”

Rust heeft ze nodig om zich staande te houden in de dynamische wereld waarin ze leeft. En zo ontstaat de balans en is de cirkel rond. Net als de aardbol waarover ze vliegt.

image

2 Comments

  1. Pim van Santen Reply

    Prachtig verhaal met mooie foto’s. Leuk geschreven, je gaat er helemaal in mee. Benieuwd of ze haar kop niet gaat stoten tegen het “Glazen plafond”. Hoop van niet.

Laat een bericht achter

Navigeer