Mo is op een missie: Nederland weer verbinden

Mo Hersi, de man met tig talenten maakt momenteel als The Messenger een wandeltocht van 800 km door Nederland, met één missie, namelijk het verbinden van Nederland. Wij belden hem op zijn verjaardag en vroegen hem kort naar zijn tocht tot nu toe.

Hey Mo, allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Hoe gaat het met je?
Heyyy my favorite journalist of Society 8! Jaa het gaat goed. Ik ben nu in Dordrecht. Ik heb vannacht in Breda geslapen. Dat was nog een hele toestand. De batterij van mijn telefoon was leeg en kon degene met wie ik had afgesproken om daar te overnachten niet bereiken. Daarbij verdwaalde ik ook nog eens in Breda. Om een lang verhaal kort te maken; ik belandde uiteindelijk bij een heel vriendelijk gezin met twee kids. Die twee meiden zijn zo lief geweest om hun slaapkamer aan me af te staan. Dus ik sliep in een soort ‘glow in the room’ kamer en had allemaal barbie-poppen om me heen. En vanochtend vroeg hebben de meisjes een verjaardagslied voor me gezongen!

Hahaha! Nou dat klinkt top! Hoe verloopt de reis tot nu toe?
Ja heel goed. Ik maak zo veel dingen mee, ontmoet heel veel nieuwe mensen uit allerlei culturen. Het is een mooie ervaring! Elke keer weer sta ik ervan versteld hoe gastvrij men is. Ik ben nu in Dordrecht beland na een zware wandeling. Maar gelukkig zijn ook Merel Fortuin en Robert van Loenhout van het Van Der Valk Hotel in Dordrecht enorm gastvrij en hebben ervoor gezorgd dat ik hier vanavond kan eten. Dus ik ga zo beginnen aan mijn diner. Ik ga vandaag voor vis want dat heb ik dagen niet gegeten. Hopelijk kan ik hier ook overnachten, maar dat is op dit moment nog niet zeker. Morgen vertrek ik richting Rotterdam en gaan de laatste vier routes in.

Je noemt jezelf The Messenger en je bent op een belangrijke missie, je wilt Nederland namelijk weer verbinden. Heb je het gevoel dat dat een beetje lukt?
Ja, absoluut! Ik merk het aan de reacties als ik wegga. Sommige mensen zeggen dat deze ervaring nog wel weken onderwerp van gesprek zal zijn. Daaraan merk ik dat mijn bezoek impact heeft gehad. Daarnaast vertelde een man die ik had ontmoet dat ik hem heb geïnspireerd in zijn persoonlijke doel om een familieband te herstellen. Het maakt veel positieve reacties los. Al met al kan ik daarom met zekerheid zeggen dat ik hard op weg ben naar een geslaagde missie.

==

Mo Hersi is cabaretier, vlogger, public speaker en voormalig vluchteling. Als The Messenger maakt hij een wandeltocht van 800 km door Nederland om mensen weer met elkaar te verbinden. Zonder een cent op zak gaat hij op pad en ondervindt aan den lijve hoe gastvrij de Nederlanders zijn. Met deze mooie actie wil Mo geld ophalen voor Vluchtelingenwerk Nederland. Wil jij ook een donatie doen? Klik dan hier

Laat een bericht achter

Navigeer