Moms in business: de kunst van het combineren en balanceren

Een drukke baan combineren met een bloeiende carrière als braid stylist én de opvoeding van twee tienerdochters. Ramona Krieger (40) laat zien dat het kan. Met goede voorbeelden van sterke vrouwen, als haar oma, moeder en nichten, bokste ze het voor elkaar toen ze na de scheiding er alleen voor kwam te staan. Ze vertelde ons hoe ze haar leven in evenwicht houdt.

PARTTIME ONDERNEMEN
Begonnen als grondstewardess werkt Ramona alweer tien jaar als crew controller bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Daarin is ze verantwoordelijk voor het oplossen van ad hoc verstoringen met betrekking tot het cabinepersoneel. Deze baan combineert ze met haar werk als ‘braid stylist’ in haar eigen bedrijf Love2Braid.

r-21Het haren vlechten kreeg zij van huis uit mee en is van generatie op generatie in stand gehouden. Als grondstewardess kwam dit goed van toepassing. “Omdat iedereen hetzelfde uniform aan heeft, wilde ik me onderscheiden van de anderen. Dat deed ik door mijn haardracht. Ik vlocht mijn haar of stak het op, elke keer deed ik er wat anders mee. Dat begon op te vallen bij collega’s of mensen die aan de balie stonden.” Ook het haar van haar dochters deed ze en dat bleef niet onopgemerkt op het schoolplein. Omdat de interesse groter werd, besloot zij haar kennis, opgedaan door jarenlange ervaring, en technieken te delen door workshops ‘haren vlechten’ te geven. “Ik huurde een creatieve ruimte in de buurt en boekte snel succes. De vraag naar workshops nam snel toe. Later meldden professionals uit de haar- en beautybranche zich aan voor de workshop, zoals kappers en visagisten. Zo zette de groei zich voort en werd het tijd om alles officieel te maken en was Love2Braid een feit. “Met de workshops wil ik een breed publiek bereiken dat het vlechten onder de knie wil krijgen. Daarbij wil ik laten zien dat vlechten fashionable zijn voor zowel kinderen, vrouwen en zelfs mannen.”

FASHION VOOR HET HAAR
img_2212“Ik ben ervan overtuigd dat je niet altijd specifieke diploma’s nodig hebt om succesvol te zijn als ondernemer. Passie en gedrevenheid brengen je het verst. Ik heb geen kappersopleiding gedaan. Wel veel research en ik heb een business plan geschreven. En nog steeds ben ik bezig om mezelf te verbeteren en Love2Braid te promoten.”  In 2015 stond zij op de Love & Marriagebeurs en werden toekomstige bruidjes wild enthousiast van de kapsels en haar skills. Daarna volgden verzoeken voor bruidskapsels en bruidsmodeshows. Als klap op de vuurpijl werd ze binnen een jaar na de oprichting van Love2Braid genomineerd voor de Hair Influencer Award 2016.
“Er wordt af en toe gevraagd of ik niet haar én visagie wil doen. Maar dat wil ik niet. Ik kies ervoor om me te specialiseren en alleen braid styling te doen. Dat is waar ik goed in ben, dat is mijn specialiteit.” Ze kan haar creatieve ei goed kwijt door samen te werken met fotografen, modellen en visagisten. “Ik heb verschillende producties gedaan waar ik onder andere het haar van mannen heb gevlochten, met een eindresultaat dat ik in artistieke zin heel geslaagd vind.”

ME-TIME
Alles combineren is niet gemakkelijk. Ze maakt lange dagen. “Er zijn drie dingen waar ik mee bezig ben op een gemiddelde dag. Mijn kinderen, mijn werk en mijn bedrijf. Mijn kinderen komen op de eerste plaats. Als hardwerkende en ondernemende moeder zal ik altijd hun balans waarborgen. Wat vaak wordt vergeten is quality time met je partner. Die tijd vind ik heel waardevol en ik geniet met volle teugen van die momenten samen.”
Ramona vindt tijd voor zichzelf ook belangrijk. “Als de kinderen naar bed zijn, doe ik even helemaal niets. Eén dag in de week is het me-time. Dan doe ik echt dingen die ik leuk vind. Dat kan verschillen van thuis in de weer zijn tot afspreken met vriendinnen, winkelen of gewoonweg wandelen. ‘Struinen’ noem ik dat, wandelen en mijn hoofd legen.”

Mijn dochters zien en ervaren dat ik een aanpakker ben en niet opgeef

STERKE VROUWEN
“Mede door mijn werk heb ik geleerd hoeveel baat je kan hebben bij een goede planning en structuur. Dat pas ik toe in het reilen en zeilen van mijn gezin waardoor ik weinig momenten van stress ken. Ik heb mezelf weleens afgevraagd of ik mijn kinderen niet te kort doe. Daarom praat ik vaak met ze en betrek ik ze bij Love2Braid. Zo mogen ze wel eens mee naar fotoshoots. Ik wil mijn dochters meegeven dat je je steentje moet bijdragen aan de maatschappij. Dat wilskracht je zover brengt als je zelf wilt.  Mijn dochters zien en ervaren dat ik een aanpakker ben en niet opgeef als het niet altijd loopt zoals je zou willen. Daarbij ben ik opgevoed met het idee dat je je eigen boontjes moet kunnen doppen als vrouw. Dat goede educatie in combinatie met je normen en waarden je kracht is. Krachtig zijn ook de vrouwen die altijd in mijn omgeving zijn geweest. Onze familie bestaat uit heel veel vrouwen en het zijn allemaal sterke vrouwen die hun eigen zaken regelen.”

img_2794Risico’s nemen in het leven hoort erbij. “Toen ik begon met Love2Braid, vroeg ik me af of ik er spijt van zou krijgen. Het antwoord was ‘ja’ en juist daarom heb ik die stap gezet. En al is het allemaal niet altijd even makkelijk, ik zou later niet op mijn leven willen terugkijken met spijt van de dingen die ik niet heb gedaan. Ik ben blij dat ik mijn creatieve kant heb ontwikkeld. Daarnaast biedt het werken als braid stylist ontspanning en dat is goed voor de balans. En alleen in balans kan ik echt genieten van alles en iedereen om me heen.”

 

www.love2braid.nl

Laat een bericht achter

Navigeer