Moms in business: geloof, voetbal en liefde

Het grootste misverstand dat bestaat over Shula Santcroos is waarschijnlijk dat ze een glamorous leven leidt waarin ze alle evenementen afgaat die bezocht worden door de socialites van Amsterdam.
Ja, ze werkt in een bekende boetiek in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. En ja, ze heeft een groot (en invloedrijk) netwerk. Toch is het tegendeel waar en weten maar weinig mensen hoe haar leven er achter de schermen eruit ziet. Wij hadden een koffiedate waarin zij vrijuit vertelde over hoe het is om haar eigen carrièredoelen na te streven en tegelijk haar kinderen, twee getalenteerde voetballers, te steunen bij het verwezenlijken van hun dromen.

imageShula groeide op in een keurig en welgesteld gezin in Zeist, met haar ouders en haar twee jaar jongere zus. Hoewel ze een prima jeugd heeft gehad, wilde ze al jong haar vleugels spreiden in de grote stad en vertrok ze met haar zusje naar Amsterdam.
Met één van haar beste jeugdvrienden Roy met wie ze later een relatie kreeg, kreeg ze twee zoons, Maxim (9) en Olivier (7).
Samen met haar kinderen woont ze in een appartement in de hoofdstad.

BIJ ONS IN DE PC
Een aantal dagen per week werkt ze in de P.C. Hooftstraat. “Het is zo’n ontzettend leuke baan en biedt zoveel meer dan het eenzijdige beeld wat men er van heeft. Ik maak veel mee en elke dag is anders. Onze klanten komen uit binnen- en buitenland en ik hou er echt van om ze persoonlijke aandacht te geven. Dat contact is mijn kracht.” Klanten, vaste maar ook nieuwe, voelen zich snel op hun gemak bij haar. Er komen bijvoorbeeld de mooiste vrouwen in de winkel die onzeker zijn over hun uiterlijk, terwijl ze er prachtig uit zien. Dan praat ik met ze en stel ze gerust. Dat wordt gewaardeerd, merk ik. Als klanten met een goed gevoel de winkel verlaten, geeft dat voldoening. En wanneer dat ook nog eens gebeurt met een paar goedgevulde tassen met aankopen, is dat natuurlijk helemaal mooi. Al met al ben ik dokter, coach, psycholoog én verkoopster!”
De PC is een plek bij uitstek waar het draait om veel geld en uiterlijk. Ik respecteer dat en pas me aan, ook al zijn dat niet de dingen die bij mij bovenaan aan mijn lijst staan van prioriteiten in het leven.”

Staying humble is the key.

LIEFDE EN DANKBAARHEID
“Ik geloof heel sterk in God en ben daar op mijn eigen manier mee bezig. Mijn leven heeft pieken en dalen gekend. Het geloof heeft mij hierdoor heen geholpen, maar zeker ook mijn positieve mindset en vechtlust. Ik geloof in mijn eigen kracht. Dat is ook wat ik mijn kinderen wil meegeven. Daarom vind ik het belangrijk dat zij leren om van hun eigen kracht uit te gaan, om in zichzelf te geloven.” Als moeder van imagetwee op hoog niveau voetballende kinderen ziet ze dat er veel concurrentie is en dat het er hard aan toe kan gaan op het veld. “Dat is vreselijk om te zien en ik vind het belangrijk om hen te leren dat ze kwaad niet met kwaad moeten vergelden.” Het bijbrengen van waarden en normen staat hoog bij haar in het vaandel. Net als positiviteit, liefde en dankbaarheid. “Staying humble is the key. Ik had daar van de week een gesprek over met Olivier. Hij krijgt ontzettend veel aandacht vanwege zijn voetbaltalent. Om te voorkomen dat hij het allemaal normaal gaat vinden of een verwaand kind wordt, sprak ik met hem over dankbaarheid. Niet alleen zodat hij waardeert wat hij heeft en wat hij kan, maar ook dat alleen talent niet genoeg is en hard werken erbij hoort. Dat je moet vechten als je iets wilt bereiken. Om nooit bang te zijn voor concurrentie en scherp te blijven.” Ze voert vaak gesprekken met haar kinderen. Over de dagelijkse dingen, emoties en ook over hoe zij haar als moeder zien. “Die feedback vind ik belangrijk. Het houdt mij scherp.” En met reacties als ‘ze is lief, ze kan lekkere taarten bakken, ze doet leuke dingen met ons en ze is positief’, zit ze gelukkig op het juiste pad.

Dat gaat niet zomaar, dat heeft ze verdiend. Ze offert veel van haar tijd op voor haar kinderen. Dat doet ze met liefde, want zij zijn haar nummer 1. Naast de dagelijkse verzorging, staat ze zo vaak mogelijk samen met Roy -die overigens zelf in het jeugdelftal van Feyenoord heeft gevoetbald- langs het voetbalveld om de jongens te supporten. Naast hun eigen club BFC, loopt Olivier stage bij Ajax en gaat Maxim in februari stage lopen bij Feyenoord. image Houdt ze dan tijd over voor haar eigen leven en toekomstplannen? “Het is inderdaad tijdrovend, maar dit is wat mijn kinderen willen en waar zij goed in zijn. Dat wil ik blijven stimuleren. Mijn vriendinnen probeer ik zo vaak mogelijk te zien. Dan spreken we voor koffie of om een hapje te eten.”

FRESHKIDS
Ondertussen is ze ook de draad weer aan het oppakken van haar kledinglijn. In 2012 lanceerde Shula met Freshkids heel succesvol een sweatercollectie voor kinderen met de tekst DOPE. “Die waren ook in grote maten verkrijgbaar en werd gedragen door voetballers uit de Eredivisie, zoals Jeremain Lens, Jeffrey Bruma en Royston Drenthe. Ze stonden in de rij voor een trui!”
Het ontwerpen van een kinderlijn is destijds ontstaan uit haar eigen behoefte aan kinderkleding voor jongens. “Ik wilde iets anders, iets stoers, iets waar jongens zich goed in voelden. Het sloeg ontzettend aan. Ik kreeg bij de vleet foto’s van kinderen, zowel jongens als meisjes, in die sweaters. De meerwaarde die ik met een nieuwe collectie wil bereiken is dat kinderen zich zelfverzekerd voelen in door mij ontworpen kleding. Dat zou mij voldoening geven.” De voorbereidingen voor een nieuwe collectie zijn al in gang gezet, echter de juiste samenwerkingspartijen laten op zich wachten. Dat betekent niet dat ze niets doet. Dat zit ook niet in haar aard. “Elke dag wil ik mezelf verbeteren. Als moeder, als ondernemer en als Shula. En verder wil ik zoveel mogelijk genieten van mijn kinderen want niets gaat boven familie.”

 

 

Laat een bericht achter

Navigeer