Mooi in quarantaine: Groeten uit Amsterdam

Het is nog rustig als ik, vandaag samen met Moos, de Jordaan in loop. Verderop zie ik een paar buurtbewoners die hun trouwe viervoeters uitlaten. Enthousiast begroeten en besnuffelen zij elkaar. De viervoeters dan, voor wie de 1,5 meter regel immers niet geldt. Op gepaste afstand praten de baasjes over koetjes en kalfjes en de pandemie die sinds een aantal maanden niet alleen Nederland maar zelfs de hele wereld teistert. Het is sindsdien het gesprek van de dag, waar je je ook bevindt. Ik heb me afgesloten van de angst, het nepnieuws en de complottheorieën die verspreid werden, weg van de onrust. Quarantaine binnen quarantaine.
Voor me doemt de A’dam Toren op. Waar normaal op 85 meter over het randje wordt geschommeld, zij het niet op dit tijdstip, zijn ook de schommels al maanden niet in gebruik. Alles is anders, zelfs de stilte voelt niet zoals op andere dagen. Verzonken in gedachten vul ik mijn longen met de frisse ochtendlucht en vervolg de route richting de Haarlemmerdijk. Aangekomen op de brug bij de Brouwersgracht stoppen we om de omgeving in ons op te nemen en voelen we ons als een toerist in eigen stad. Mijn blik valt op de bloembakken gevuld met een van mijn favoriete soort bloemen, tulpen. Op sombere dagen kan een boeket bonte tulpen mijn stemming positief veranderen, als een klein kindje dat snoepjes krijgt als het verdrietig is. De woonboten en de grachtenpanden met de bordeaux rode luiken zijn niet uit dit deel van de stad weg te denken. ‘Klik’ zegt de camera en zo heeft Moos een mooi Mokums plaatje vastgelegd. Het lijkt op een ansichtkaart. ‘Groeten uit Amsterdam’.

– Brouwersgracht

 

In ‘Mooi in quarantaine’ ga ik op zoek naar mooie momenten gedurende de coronacrisis. Tijdens mijn bijna dagelijkse ochtendwandeling door mijn woonplaats Amsterdam leg ik deze vast met de camera van mijn smartphone of een fotocamera. 

Laat een bericht achter

Navigeer