Mooi in quarantaine: Monet in het Westerpark

De ochtendzon straalt voorzichtig door de takken van de bomen die de vijver omringen, zoals de bierblikjes een cirkel vormen om de dakloze die op een bankje zijn roes ligt uit te slapen. In het midden van de vijver kijkt een reiger stoïcijns voor zich uit. Langzaam strekt hij zijn nek voordat hij aanstalten maakt om op te stijgen richting de strakblauwe hemel. Zachte rimpels vormen zich in het water na zijn geruisloze vertrek en laten de verwelkte waterlelies lichtjes schommelen. Het is bijna sprookjesachtig hoe de vijver erbij ligt; prachtig, als een levend schilderij van Monet.

Westerpark

In ‘Mooi in quarantaine’ ga ik op zoek naar mooie momenten gedurende de coronacrisis. Tijdens mijn bijna dagelijkse ochtendwandeling door mijn woonplaats Amsterdam leg ik deze vast met de camera van mijn smartphone of een fotocamera. 

Laat een bericht achter

Navigeer