Ook zo’n kater overgehouden aan die partij tussen Badr en Rico? 3x simpele en snelle anti-kater-ontbijtjes

Wat een legendarische wedstrijd moest worden mondde uit in een domper voor de echte sportliefhebber. De teleurstelling alleen al bezorgde je hoofdpijn of het veelvuldig drankgebruik na afloop heeft ervoor gezorgd dat je met een hangover bent opgestaan. Probeer dan één van deze drie anti-kater-ontbijtjes om er vanaf te komen. Zo snel en makkelijk, dat je het bijna met je ogen dicht kan doen!

imageOMELET MET VERS FRUIT EN KAAS

Ingrediënten:
1 groot ei
1 eetlepel magere melk
paar snufjes kaneelpoeder
1/2 theelepel raapolie
100 gram  cottage cheese
175 gram in stukjes gesneden verse aardbeien, bosbessen en frambozen

 
Bereidingswijze:
Klop het ei los met de melk en kaneelpoeder. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag (met een doorsnede van 20 cm), giet het mengsel in de pan en beweeg de pan zodat het mengsel zich gelijk over de bodem kan verdelen. Laat het een paar minuten bakken tot de onderkant goudbruin gekleurd is. Het is niet nodig om het ei om te draaien. Leg het ei op een bord, strooi de cottage cheese erover heen en voeg het fruitmengsel toe. Oprollen en klaar!

imageTOAST MET BANAAN EN PINDAKAAS

Ingrediënten:
2 sneetjes meergranenbrood
1 kleine banaan
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel pindakaas met nootjes

 

 

Bereidingswijze:
Rooster het brood en snijd de banaan in plakjes. Verdeel de plakjes over het ene sneetje en strooi er een beetje kaneelpoeder overheen. Smeer het andere sneetje met pindakaas, leg de sneetjes op elkaar en daar is je ontbijt!

imageCHAMPIGNONS IN EEN LICHTE MOSTERDROOMSAUS OP TOAST

Ingrediënten:
1 sneetje meergranenbrood
1 1/2 eetlepel roomkaas light
1 theelepel raapolie
1 bakje kleine gesneden champignons
2 eetlepels magere melk
1 mespuntje grove mosterd
1 eetlepel gesneden bieslook
vers geperste sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Rooster het brood en smeer het daarna in met een klein beetje roomkaas (gebruik geen boter). Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de champignons, regelmatig omscheppend, tot ze zacht zijn. Doe de melk erbij, de resterende roomkaas en de mosterd. Goed roeren tot het ingedikt is. Verspreid het mengsel op het brood en verdeel de bieslook erover. Vul je glas met de verse jus d’orange en geniet van dit lekkere ontbijt!

 

Bron en foto’s: www.bbcgoodfood.com

Laat een bericht achter

Navigeer