Over Society8

SOCIETY 8

Society 8 is een feel good platform met als doel de sociale cohesie en culturele diversiteit te versterken.
Wij leven in een land leven met mensen uit alle hoeken van de wereld, en alleen de hoofdstad telt al meer dan 165 nationaliteiten. Toch staan wij in deze samenleving nog vaak ver van elkaar. “Onbekend maakt onbemind”, een gezegde dat zeker in deze tijd geldt.

Gedreven door kernwaarden als
liefde, dankbaarheid, verbinding, gelijkwaardigheid, inspiratie, onbaatzuchtigheid en geloof willen wij met Society 8 een positief tegengeluid geven en mensen weer dichter tot elkaar brengen om zo samen een maatschappij (society) te vormen waarin relaties oneindig zijn en emotionele welvaart het doel is (8) . Wij zijn van mening dat het doel wordt bereikt wanneer wij bewust zijn van de kracht van liefde en dankbaarheid en wij open staan voor de ander, het onbekende, en wij zo dichter tot elkaar kunnen komen en samen kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. 

In februari 2016 zijn wij gestart met een reeks evenementen die in het teken stonden van samenzijn met familie, vrienden, kennissen en collega’s. De behoefte was er, want doordat ieder steeds meer zijn eigen leven lijkt te leiden, verschuift het samenzijn wat meer naar de achtergrond en is ‘druk zijn’ een veel voorkomende reden om elkaar niet te zien. Daarnaast hebben Facebook en Whatsapp-gesprekken veelal het persoonlijk contact vervangen. Maar zeg nu eerlijk, welke herinneringen blijven meer hangen? Die van een hilarisch whatsapp-gesprek of de herinnering aan die ene avond dat je samen met je beste vriend of vriendin naar de stad ging en samen de leukste dingen meemaakten. En wanneer het leven voorbij is, en die ene goede vriend of je favoriete familielid er niet meer is, zijn er alleen nog maar die herinneringen. Dus waarom zorgen we er dan niet voor dat ze goed en mooi zijn.
Een waardevolle bijkomstigheid was dat wij tijdens de evenementen heel duidelijk een brede diversiteit aan culturen zagen. Het besef dat ons netwerk uit mensen met verschillende achtergronden bestaat en ieder gelijkwaardig is aan elkaar, voelde als rijkdom. Het was mooi om te zien hoe fijn het was om samen te eten, te drinken, te lachen, te praten; hoe graag we allemaal van het leven genieten. Wij hebben namelijk meer overeenkomsten dan je zou denken.

Om onze boodschap te versterken namen we het besluit om ook online actief te worden. Met een platform met niet alleen interviews met inspirerende mensen die vol in het leven staan, ondernemend zijn, een voorbeeld zijn voor anderen, maar ook met persoonlijke blogs, tips voor en reviews over leuke hotspots en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur waar een mens, ongeacht zijn of haar culturele achtergrond, zich op zijn gemak kan voelen, want kunst en cultuur is er  immers voor iedereen.

Laat je inspireren, kijk om je heen, sta open en vorm samen met ons Society 8.

-SOCIETY 8-

Navigeer