Stilstaan is geen optie voor real estate consultant Francis Etsiwah

Nadat Francis Etsiwah zeven jaar geleden een baan kreeg bij een makelaar, groeide zijn interesse in de makelaardij en vastgoed. Na drie jaar voor dit bedrijf te hebben gewerkt, richtte hij zijn eigen bedrijf op: F.E. Real Estate. Als real estate consultant begeleidt hij zijn klanten bij verhuur en aankoop van woningen. Wij hadden een gesprek met deze inspirerende ondernemer over zijn carrière.

SLIMME JONGEN ‘Ik ben geboren in Ghana en opgegroeid in Amsterdam-Noord. Daar woonde ik met mijn moeder, stiefvader en zus. Mijn moeder heeft altijd hard gewerkt om ons een goed leven te kunnen geven. Zij is mijn grote voorbeeld. Ook mijn zus heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. We kon beiden goed leren en gingen allebei naar de havo. Het was mijn zus die me altijd gefocust en gemotiveerd hield. Na de havo ging ik commerciële economie studeren en na mijn studie vond ik een baan bij een IT-bedrijf. Ik kwam er al snel achter dat dit niet was wat ik wilde. Via een contact uit mijn netwerk kon ik aan de slag als commercieel medewerker op het makelaarskantoor waar hij werkte. Na verloop van tijd begon ik mij te verdiepen in vastgoed en besloot de opleiding te volgen voor makelaar.

ONTWIKKELING ‘Het was een periode waarin ik ook veel werkte aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik las veel boeken over dat onderwerp, bezocht seminars en luisterde naar audiotapes van motivational speakers. Zo leerde ik mezelf nieuwe gewoontes aan, kreeg een scherpere focus en werd goed in timemanagement. Dit gaf mij kracht en ik ontdekte wat ik allemaal in me had. Door die goede ontwikkeling werd ik uiteindelijk partner binnen het bedrijf. Echter door een samenloop van omstandigheden, ontwikkelingen in het bedrijf waar ik voor werkte en het persoonlijke proces waarin ik zat, brak voor mij de tijd aan om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik besloot als zelfstandig ondernemer verder te gaan en richtte F.E. Real Estate op.

Succes bepaal je zelf

NETWERK ‘Ik was me er snel van bewust dat je netwerk heel belangrijk is en besteedde daar tijd en aandacht aan en nog steeds. Ik ga regelmatig naar netwerkevents en vrijdagmiddagborrels op de Zuidas. Daar ontmoet ik veel mensen met wie ik op zakelijk gebied kan linken. Vaak hebben zij weer relaties uit hun netwerk die in potentie mijn klanten kunnen worden. Zo wordt mijn netwerk steeds groter en ook mijn klantenkring.

TOEKOMST ‘Dagelijks doen zich nieuwe opportunities voor en dat maakt me optimistisch en geeft me veel energie. Dat leidt vervolgens weer naar nieuwe contacten en nog meer mogelijkheden. Stilstaan is geen optie. Ik zal me dan ook blijven scholen, blijven ontwikkelen. Ik wil internationaal doorbreken, onder andere met mijn andere bedrijf Global Estate Ghana, waarin wij ons richten op property management, voornamelijk in de hoofdstad Accra. Met dat bedrijf kan ook de lokale economie worden gestimuleerd en kennis worden gedeeld. Kennis delen wil ik ook hier doen. Ik heb wel eens gesproken op een netwerkevent voor jongeren met Afrikaans roots uit Amsterdam Zuid-Oost. Dat zij door mij geïnspireerd raakten, deed mij goed. Ik werk hard en ben iemand die de verantwoordelijkheid neemt. Succes bepaal je zelf.’

Francis Etsiwah (33) heeft een relatie en is naast ondernemer ook vader. Ondanks zijn drukke schema, maakt hij altijd tijd voor zijn gezin en zijn vrienden. Zijn favo’s op een rijtje:

FAVORIETE BOEK:
Rich dad, poor dad van Robert Kiyosaki en De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Twee boeken die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling.
FAVORIETE SPOT VOOR BUSINESS MEETINGS:
Café Restaurant Dauphine in Amsterdam-Oost. Het ligt centraal en is goed bereikbaar. Ook is het er ruim en kan je daar rustig praten.
FAVORIETE ONTBIJTPLEK:
Omelegg in de Pijp. Het eten is echt lekker. Ik heb er zelfs eens klanten van mij naar toe gebracht toen ze een tijdje moesten wachten op een afspraak.
FAVORIETE RESTAURANT:
Loetje aan ’t IJ bij de NDSM-werf. Ik blijf natuurlijk een jongen uit Noord!
FAVORIETE SPOT OM COCKTAILS TE DRINKEN:
Skylounge van Doubletree by Hilton naast Amsterdam Centraal Station. De prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar het uitzicht is onbetaalbaar.

www.fe-realestate.nl

Laat een bericht achter

Navigeer