The Poké Market komt naar Amsterdam-Zuid!

Morgen opent The Poké Market officieel haar deuren in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Wat startte als een poké delivery service groeide al snel uit tot uitbreiding van het concept, met het restaurant als resultaat.

Eigenaren van The Poké Market zijn de jonge ondernemers en Nyenrode studenten Marouane Mazid en Abdu Boukrouch. Nadat zij op internet het concept waren tegengekomen, vlogen beiden een aantal jaren geleden naar New York om inspiratie op te doen. Eenmaal terug in Nederland startten zij direct met de uitvoering van een poké bowl delivery concept in De Pijp in Amsterdam, wat nu wordt verbreed met het restaurant.

Restaurant The Poké Market is een gezonde variant op fastfood restaurants, waarbij de overeenkomst vooral ligt in de snelheid van het bereiden van orders en de self service optie. Met huisgemaakte sauzen bereid zonder mayonaise en toegevoegde suikers, speciale toppings en het gebruik van verse producten, willen Mazid en Boukrouch zich onderscheiden van de standaard fastfood formules. Met op de menukaart onder andere bruine rijst en quinoa is bovendien ook gedacht aan vegetariërs en veganisten. Gecombineerd met een modern, Instagram-waardig interieur moet het concept vooral een jong publiek aantrekken dat bewust bezig is met een gezonde lifestyle.

Wat deze leefstijl betreft, lag voor de zakenpartners de Schinkelbuurt als locatie voor het restaurant vrij voor de hand. ‘Wij hebben hier in onze studententijd meer dan twee jaar gewoond en haalden met regelmaat eten af. Het probleem was echter dat we op een gegeven moment niet ‘alweer’ ongezond wilden eten. Met de komst van The Poké Market in deze buurt kunnen we dat nu oplossen. We willen hiermee graag laten zien hoe belangrijk goede voeding is en we hopen dat de jeugd er vaker voor zal kiezen om een poké bowl bij ons te eten in plaats van een kapsalon bij de snackbar’ aldus Mazid.

De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 21 juni en is voor iedereen toegankelijk van 17.00 tot 21.30 uur en bezoekers kunnen genieten van een drankje en proeven van diverse poké bowls.  Adres: Zeilstraat 34 in Amsterdam.

Laat een bericht achter

Navigeer