Throwback Thursday: Mary J zoekt naar echte liefde

Gisteren was de meest legendarische RnB zangeres van de nineties jarig. Mary J Blige. Ik weet nog dat ik net in mijn eerste woning zat in Amsterdam, drie hoog in Westerpark. Ik werkte naast mijn studie parttime bij KFC aan het Damrak. Mijn collega’s kwamen uit alle windstreken, een echte ‘melting pot’ van culturen. Heerlijk vond ik dat. In die tijd luisterde ik veel naar RnB en had cd’s van verschillende artiesten, van Keith Sweat en R. Kelly tot aan Jodeci en natuurlijk Mary J. Blige. ‘Real love’ was één van de tracks waar ik helemaal op los ging in mijn woonkamertje van 3 bij 4 meter. Met de balkondeuren geopend, mits mooi weer, konden de buren ook meegenieten. Wat zeg ik? Heel Westerpark! De intro van de remix die ik met je wil delen, doet me tegelijkertijd denken aan feesten van vroeger toen ik nog thuis woonde. Van welk nummer de intro een sample is, weet ik niet, maar wat ik wel weet, is dat wanneer dat ene kleine stukje te horen was, al mijn mede-Molukkers helemaal los gingen en dan moest het nummer nog beginnen. De handen gingen omhoog en de kreet ‘JIEHIEEEEE’ overstemde de muziek. Die intro stond eigenlijk gelijk aan plezier en feesten. En nog steeds wanneer deze versie van ‘Real love’ thuis door de luidsprekers klinkt, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht en dans (en zing) ik weer ik net zo hard mee als vroeger.

Laat een bericht achter

Navigeer