Toerist in eigen stad: een bezoek aan het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw, regenboogcake en een wereld vol muizen

Vakantie in eigen land, toerist in eigen stad, mét kinderen. Is dat leuk? JA, dat is zeker leuk. En vandaag lukte dat zelfs redelijk low budget. Hier onze tips voor een middagje Amsterdam.

PALEIS OP DE DAM
Ooit werd er gesproken over het Achtste Wereldwonder. Het Paleis op de Dam. Oorspronkelijk gebouwd als stadhuis, maar betrokken als paleis en nu één van de belangrijkste monumenten van Nederland. Het is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander en de plaats waar buitenlandse staatshoofden verblijven wanneer ze een staatsbezoek brengen aan Nederland. Ga even terug in de tijd dat het nog bewoond werd door de broer van de Franse Keizer Napoleon die in 1806 koning van Holland werd. Bezoek de verschillende indrukwekkende vertrekken en laat je meeslepen door de geschiedenis van het paleis.

Kom je met kinderen, doe dan de speurtocht of neem de familietour.

Toegang (inclusief audiotour):
Volwassenen: €10
Kinderen tot 18 jaar: gratis
www.paleisamsterdam.nl

DE DRIE GRAEFJES
Op steenworpafstand, net achter de Nieuwe Kerk, ligt één van de vestigingen van De Drie Graefjes. De heerlijke red velvet cake is alom bekend, maar vandaag gaan we voor de rainbow vanilla cake (en niet eens omdat het Gay Pride is). Heb je niet zo’n grote trek, vraag dan om twee vorkjes en geniet samen van deze lekkernij. Met zonnig weer kan je fijn buiten op het terras zitten. De prijzen zijn prima en de bediening is attent en vriendelijk, dus een echte aanrader.

www.dedriegraefjes.nl

HET MUIZENHUIS
Wees gerust, we hebben het niet over een huis met echte muizen, maar over een winkel en werkplaats in de Jordaan. Een wereld waarin het helemaal om muizen draait. Vergaap je aan verschillende Muizenhuis-decors, een enorme hoeveelheid aan Muizenhuizboeken en kleine Muizenhuisspulletjes. Stel vragen aan de makers of kijk gewoon even rond. Leuk voor jong én oud!

Het Muizenhuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 – 18:00 uur. Eerste Tuindwarsstraat 1 hs.
www.hetmuizenhuis.nl

Laat een bericht achter

Navigeer