Toerist in eigen stad: stevig ontbijten en midgetgolfen in het park

De vakantie doorbrengen in Amsterdam met kind(eren) is prima te doen, ongeacht het weer. En is het te warm voor de bios, maar te koud of te regenachtig voor het zwembad, dan hebben wij hier nog een goede tip. En als het deze vakantie echt niet meer lukt, dan kan je dit uitje ook prima in een weekend in september plannen.

Na wat gesurf op het internet zijn mijn zoon Moos en ik eruit. We gaan ergens lekker ontbijten en dan midgetgolfen in het Amstelpark. Zo gezegd, zo gedaan. Eerste stop, The Breakfast Club. We kiezen voor Haarlemmerplein, dat is lekker dichtbij huis en een relaxte plek om de dag te starten. Moos weet het al voordat hij op de kaart heeft gekeken: ‘Have ‘em your way eggs’. In zijn geval betekent dat brood met gebakken eieren. “Oh mam,die vind ik zo lekker hier!” Als liefhebber van avocado kies ik de Avocado Toast met een gember-sinaasappelthee om mijn gezonde ontbijt compleet te maken.

Met een goedgevulde maag vertrekken we richting het Amstelpark in Amsterdam Buitenveldert. Naast een aantal prachtige tuinen, biedt het Amstelpark onder meer een grote speeltuin waar jonge kinderen naar hartelust kunnen spelen, een kinderboerderij, een doolhof en een midgetgolfbaan, met ernaast 18-holes putting greens. “Zullen we voor de putting greens gaan, mam? Die andere is voor kleinere kinderen”, stelt hij voor. Helemaal prima wat mij betreft. We worden goed, snel en vriendelijk geholpen. Het is niet erg druk en we lopen ontspannen de holes af. De putting greens zien er zeer verzorgd uit. De ene is wat lastiger dan de andere uiteraard, maar dat zorgt juist voor een prettige afwisseling, veel grappige momenten en zelfs een paar keer hole-in-one. In plaats van pannenkoeken op het terras, kiezen we voor een ijsje en gaan we verder het mooie park verkennen.

www.thebreakfastclub.nl
www.speeltuin-amstelpark.nl

Laat een bericht achter

Navigeer