Voel je als een vogel in Europa’s hoogste schommel

‘Ben je gek geworden? Ga eraf!’ Dat was de eerste reactie van mijn moeder nadat ik haar een foto stuurde vanaf Europa’s hoogste schommel, OverTheEdge. Deze attractie is onderdeel van de ADAM Lookout, het dak van het voormalig Shell-gebouw achter Amsterdam Centraal Station. Al maanden zijn we van plan om er heen te gaan, maar steeds komt er wat tussen. En op één van de heetste lentedagen van het jaar besluiten we te gaan.

De lol begint al op de eerste verdieping waar elke groep bezoekers op een unieke manier wordt gefotografeerd. Van tevoren kies je een achtergrond uit voor je foto. Je neemt plaats op een stalen balk met erachter een green screen. Dan mag je poses aannemen die het kind in jezelf naar boven halen. Waar je eerst nog zit te grinniken om de mensen voor je – zo raar als zij ga je natuurlijk absoluut niet doen – zit je het volgende moment zelf gekke bekken te trekken, doe je alsof je valt of duw je de ander zogenaamd van de balk af. Of je maakt het helemaal bont en stuurt je man weg en gaat alleen op de foto, zoals één van de dames voor ons deed. Beetje lullig, dat dan weer wel! Vervolgens ga je supersnel met de lift naar het dak. En zelfs in dat ene minuutje kan je entertainment verwachten.

Eenmaal boven wacht je een werkelijk prachtig uitzicht over de stad. En uiteraard de schommel! Laat je niet afschrikken door de rij want het gaat sneller dan je denkt. Eng? Welnee! Pas nadat je goed vastzit, wordt er op de knop gedrukt en komt de schommel langzaam in beweging. In een rustig tempo schommel je heen en weer en kan je genieten van het uitzicht. Door de hoogte, voel je meer wind en op zo’n warme dag is dat heel prettig. Na een paar minuten is het alweer voorbij. Met nog wat kriebels in de buik, want spannend was het wel een beetje, strijken we neer op één van de Fatboys langs de kant. Wanneer je liever wat kiekjes maakt, loop je een rondje en ga je op één van de uitkijkpunten staan. Verlaat in ieder geval niet het gebouw zonder jouw fotosouvenir!

Ook schommelen? Een ticket tot het dak heb je al vanaf €12,50 voor volwassenen en voor kinderen vanaf €6,50 (exclusief de rit met de schommel). Er zijn ook family tickets beschikbaar. Twijfel je nog, dan kan je boven bij OverTheEdge ook een los ticket á €5 kopen (pin only). En als jouw kind ook van een beetje spanning houdt, is dat geen probleem zolang jouw kind maar minimaal 1.30 m is.
Kies nu nog een mooie zonnige dag uit en laat je positief verrassen door deze sensationele ervaring!

Meer info over ADAM Lookout en OverTheEdge vind je op www.adamlookout.com

 

Laat een bericht achter

Navigeer