Vol goede moed begonnen aan ‘veganuary’ maar dat is toch niet je ding? Dan is dit wat voor jou!

Januari, of voor de mensen die zich hebben voorgenomen om in 2017 geen vlees meer te eten ‘veganuary’. Maar ben je na nog geen maand je bord met groenten, vegetarische schnitzel of blokjes tofu al weer beu en snak je naar een heerlijk mals biefstukje? Misschien is het dan een idee om flexitariër worden…Ik hoor je al zeggen: “Flexi-wat? Nog nooit van gehoord!” Nou, het is niet heel nieuw, kan ik je verklappen en ik ben ervan overtuigd dat er al heel wat mensen een flexitariër zijn, maar waarschijnlijk zijn er nog niet heel veel die zich ook daadwerkelijk zo noemen. Flexitariërs zijn mensen die zich over het algemeen een veganistische of vegetarische lifestyle hebben aangemeten, maar zo nu en dan, één of twee keer per week, vlees (of vlees, vleeswaren, vleessnacks of vis) willen eten. En idealiter biologisch vlees.

Waar komt die verschuiving naar veganisme of vegetarisme dan vandaan? Dat heeft vooral te maken met de zorgen om gezondheid, het welzijn van dieren en het milieu. Steeds meer mensen willen om die redenen minder vlees eten. Flexitariër zijn past dus nog steeds prima bij een gezondere lifestyle én je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu.

Blijf dus vooral lekker veel groenten eten en wissel je vegaburger zo nu en dan af met een stuk vlees van de biologische slager. Enjoy!

Laat een bericht achter

Navigeer