“Wij willen meer diversiteit op de catwalk laten zien!”

In 2017 heeft Society 8 model Sensemielja Sumter geïnterviewd over haar beroep en haar doelen. Onlangs hadden wij weer contact nadat zij samen met haar partner Daisy van der Veen de stichting Diversity Fashion Week en modellenbureau Diversity Model Agency is gestart, waarmee zij haar doel om meer diversiteit op de catwalk te laten zien, wil gaan verwezenlijken.

Sensemielja: “Jaren geleden was ik samen met mijn partner Daisy al bezig met een concept om awareness te geven aan allerlei soorten modellen en waren wij gestart met een andere stichting welke helaas van ons is afgenomen. Na deze wat droevige tijden zijn we ons gaan herpakken en hebben niet opgegeven. Zo zijn we met twee nieuwe mooie dingen begonnen: Stichting Diversity Fashion Week en modellenbureau Diversity Model Agency.”

Sensemielja is al jarenlang internationaal professioneel model en vond het tijd dat er meer diversiteit moest komen in onze huidige (fashion) wereld. Na twee succesvolle casting dagen heeft Diversity Model Agency een modellenbestand mogen opbouwen met allemaal toppers met verschillende soorten schoonheden, handicaps, en van slank tot curvy. “Ik doe dit natuurlijk niet alleen, onze fotograaf Marcel Schwab is ook één van de eigenaren van Diversity Model Agency. We begeleiden en trainen onze modellen om zich voor te bereiden op aankomende shows en hun carrière een boost te geven. Dit doen wij door regelmatig catwalk trainingen aan te bieden en fotoshoots te doen. Zo komen we minimaal 1 keer in de maand bij elkaar om lekker te trainen en zo het niveau van de modellen bij te houden. Kortom, we zijn allen heel hecht, een echte “Royal Family”.
Om de stichting kracht bij te zetten, is Stoter Unlimited ingeschakeld om de introductievideo van Diversity Fashion Week geproduceerd. “Deze film betekent heel veel voor ons omdat het vooral kracht uitstraalt en ons verhaal vertelt, met daarin de ervaringen die we in korte tijd hebben opgedaan.”

Dit mooie initiatief heeft ook al de nodige aandacht van de media mogen ontvangen, waaronder een interview in het Parool. “Tijdens Gaypride 2018 zijn wij met een paar van onze kids de straat op gegaan  om te gaan flyeren voor Bridging Cultures in Den Haag. De kinderen zijn toen in het oog gesprongen van de journalist en hebben een kort interview mogen doen.
Tijdens Bridging Cultures hadden wij naast andere verschillende acts plaats onze fashion show. Het multiculturele mediaplatform DCTV heeft van dit evenement een reportage gemaakt, waarin natuurlijk ook beelden te zien zijn van onze show.

Kortgeleden hebben wij onze eerste echte sneak peek gegeven in Rijswijk. Dit was een groot succes en was een kleine preview van wat wij uiteraard willen neerzetten tijdens Diversity Fashion Week in 2019 op verschillende locaties. Er hebben acht designers meegedaan, allemaal uit verschillende culturen en met prachtige creaties. De foto’s hiervan staan op www.diversityfashionweek.nl. Ook zal er binnenkort een video uitkomen geproduceerd door top videograaf Rakesh Lachmon.

De komende tijd zullen Sensemielja, haar partners, team en modellen zich richten op de Diversity Fashion Week op 22,23,24 Maart2019. Een driedaags evenement waarin niet alleen designers de kans krijgen om hun collectie te laten zien en zichzelf als ontwerper te promoten, maar ook een evenement met spectaculaire fashion shows met creaties van designers uit binnen- en buitenland. Tijdens deze shows zullen de modellen van Diversity Model Agency de show stelen en zullen zij op een grootse manier diversiteit introduceren op de catwalk.

Voor meer informatie en een impressie kijk je op www.diversityfashionweek.nl en www.diversitymodelagency-dma.nl.

Lees hier het interview dat Society 8 met Sensemielja had.

Laat een bericht achter

Navigeer