Yes! Een online platform dat taboes over het moederschap niet uit de weg gaat!

De 33-jarige Barlin Warsame uit Putten is moeder van Noah van 1,5 jaar, echtgenote én ondernemer. Onlangs is zij het online platform Baby & You gestart, waarop o.a. moeders en mama’s in spé met elkaar in contact kunnen komen en ervaringen kunnen delen. Maar Baby & You heeft nog een bijzonder extraatje!

Barlin vertelt dat ze altijd al een ondernemend type is geweest. “Ja! Ik was eigenlijk altijd al op zoek naar uitdagingen en veel minder naar zekerheid. Toen mijn zusje Sagal mij introduceerde tot mijn eerste zakelijke stap in 2011 wist ik vrij snel dat dit mij alleen maar zou ontwikkelen en verrijken. Ik kom uit de zorg, heb ook in loondienst gewerkt. Mijn laatste baan was als Klinisch Verloskundige in Nieuwegein. Geweldig werk, maar de uren braken mij op. Hier ben ik in 2014 mee gestopt om fulltime te gaan ondernemen.”

Die ervaring als Klinisch Verloskundige heeft nu wel een grote bijdrage geleverd aan het onderscheidend vermogen van Baby & You. Barlin zet namelijk experts in op het gebied van moeder- en kindzorg. Denk bijvoorbeeld aan een verloskundige, diëtiste, lactatiedeskundige of een slaapcoach. “Het platform Baby & You is bedoeld voor vrouwen met een kinderwens, moeders en moeders-to be. Hier kunnen zij met elkaar connecten, ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar steunen. Daarnaast heeft Baby &You talloze experts die op een laagdrempelige manier tips & tricks geven. Deze expertises zijn breed en geen taboe wordt uit de weg gegaan!
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik het dr. Google virus te pakken. Ik had opeens een enorme dorst naar informatie over alles wat te maken heeft met het moederschap. Ik wilde graag tips & tricks van andere moeders, maar zeker ook van experts op het gebied van moeder en kind. Ik kwam al snel terecht in een wirwar van verschillende websites en fora en ik besloot dat dit anders moest kunnen: één platform waar deze twee werelden samen komen. En 4,5 maand later was Baby & You geboren! Ik heb de ambitie om van Baby & You een sterke merknaam te maken rondom alles wat te maken heeft met moeder en kind. Naast ons educatieve platform, ga ik een geweldige kortingskaart lanceren en in de toekomst ook o.a. evenementen organiseren. Dus grote plannen!”

Geen taboe wordt uit de weg gegaan!

Moeder zijn én ondernemen blijkt ook voor de ambitieuze Barlin een lastige taak. “Het is per definitie lastig denk ik, om het moederschap en het ondernemen met elkaar te combineren. Het moederschap gaat altijd voor, daar is geen twijfel over denk ik, bij welke moeder dan ook. Toch wil je ook je bedrijf succesvol neerzetten en die combi is moeilijk. Flexibiliteit is het magische woord. Een tip van mij: Houd altijd rekening met het onverwachte, wees ook niet bang dit (soms) te communiceren!” Hoe groot is hiermee de kans dat Noah binnen afzienbare tijd een broertje of zusje krijgt? “Hahaha, wij willen graag gezinsuitbreiding, inclusief adoptie. Gelukkig kunnen we anno 2019 bijna altijd een zwangerschap plannen, dus NU NOG EVEN NIET!”

Wat doet de vrouw achter Baby & You zelf eigenlijk graag? “Ik ben gek op boeken lezen, heerlijk even in een andere wereld. Helaas doe ik dat nu te weinig maar hier wordt aan gewerkt. Daarnaast gaan wij graag regelmatig de hort op. Mijn man en ik zijn gek op reizen en gelukkig vindt onze zoon Noah dit ook leuk. Inmiddels heeft hij al paar keer gebruik mogen maken van zijn paspoort.
Barlin deelt in dit kader tot slot graag nog even met ons haar favo spots!

Favoriete stad: In Nederland is dat Den Haag, vanwege de combinatie stad en strand. Verder heeft Caïro veel bij mij losgemaakt, misschien wel vanwege mijn Somalische roots en de immense ‘gekte’ van de stad en de inspirerende oudheid.

Favoriet restaurant: Ik ben gek op sushi en mijn man ook. Dus regelmatig lunchen wij bij Koi in Amersfoort. Ideaal qua tijd als je een kleine hebt en de kwaliteit is heel goed. Kan ik iedereen aanraden!

Favoriet eten: Sushi en een goed bereide Thaise curry met kokos en garnalen bij restaurant Bangkok in Amsterdam.

Favoriete vakantiebestemming: Inmiddels hebben we er al heel wat reisjes op zitten, en Egypte behoort zeker tot mijn favo bestemmingen. Maar ik hoop dat het Japan zal zijn. Ik ben super gefascineerd door het land, de mensen, hun gebruiken en natuurlijk het eten.

Favoriete film: Pretty Woman natuurlijk! Ik ben een sucker for romance en de combinatie van Julia Roberts en Richard Gere is helemaal het einde! Love it!

Benieuwd naar het platform? Ga dan gauw naar www.babyenyou.nl

Laat een bericht achter

Navigeer