Zo fijn is het om te wonen op “the happy island”

Jody-Lynn, Donovan en hun twee dochters Keyshaira en Kenzy verruilden ons koude kikkerlandje voor het zonovergoten Aruba. Wij stelden Jody-Lynn een aantal vragen over hun nieuwe leven op de “happy island”.

Hoelang wonen jullie inmiddels op Aruba?
Wij zijn eind augustus 2016 verhuisd naar Aruba. In eerste instantie wilde onze oudste dochter nog in Nederland blijven en zou ik op en neer gaan. Na twee maanden ben ik terug naar Nederland gegaan, om haar op te halen en de rest van de spullen te posten. Het was ontzettend moeilijk om niet met zijn 4en te zijn. Keyshaira miste haar zusje heel erg en natuurlijk het hele gezinsleven. En wij misten haar ook. Het voelde niet compleet. Sinds begin december zijn we compleet en met zijn vieren op Aruba.

Wat was de reden van jullie vertrek?
Donovan is niet opgegroeid in Nederland. Hij is geboren in Suriname, waar hij tot zijn 8e jaar gewoond heeft. Daarna is hij verhuisd naar Sint Maarten en kwam pas naar Nederland op zijn 16e. Hij houdt heel erg van ‘the island life’. We hebben er veel over gesproken en over nagedacht. Het duurde dan ook een paar jaar voordat we echt weg zijn gegaan.
Ik had Nederland ook wel gezien; het weer, de strikte regeltjes, de mentaliteit etc.
In de tussentijd was Donovan zijn eigen bedrijf Media Suite begonnen. Het liep aardig goed en hij kreeg verschillende klanten, vooral hier in de Caribbean. Op een gegeven moment was het zo lastig werken in verband met het tijdsverschil dat we een datum hebben geprikt en zijn vertrokken.

Is jullie vertrek definitief of tijdelijk?
Voor nu is het definitief, wat of waar de toekomst ons brengt weten we nog niet. Maar we zijn gesettled, de kids gaan naar school en wij werken beiden.

Wat zijn de voornaamste verschillen met het leven in Nederland?
Het voornaamste verschil met Nederland is toch wel de vrijheid die je hier op Aruba hebt. Je bent lekker veel buiten, alles en iedereen is relaxed (soms te) en binnen vijf minuten ben je op het strand en kan je lekker zwemmen in de zee.
Het is hier altijd ongeveer 30 graden, wat sowieso erg veel doet voor je humeur. In Nederland is het grauw, koud en iedereen is altijd gehaast. De dagen gaan snel voorbij en je moet altijd plannen als je iets wilt gaan doen, ‘ gaat het niet regenen morgen?’

Wat mis je aan Nederland?
Mijn familie en vrienden. Je merkt echt wat je hebt/had als het er niet meer is. In Nederland stond ik er nooit bij stil dat ik mijn zusje elke dag zag. Dat ze met de kinderen speelden etc. Even langs een vriend om te lunchen, mijn vriendin die in het weekend langs kwam met de kids; de normaalste zaak van de wereld.
Nu ik dat niet meer heb, merk ik echt hoeveel het voor me betekende. Maar gelukkig hebben we facetime, whatsapp en snapchat om elkaar dagelijks te spreken en te zien wat we dagelijks doen.

Verder mis ik de winkels in Nederland. Een boodschappenkar vol boodschappen voor 150 euro bij de Albert Heijn. Hier zijn de prijzen vaak 2 keer zo hoog, de spullen worden geïmporteerd uit Nederland en Amerika. Even snel naar ’t Kruidvat of naar de Bijenkorf omdat je een feestje hebt. Dat soort dingen mis ik af en toe wel. In Nederland is het allemaal beter geregeld. Als je bijvoorbeeld naar de gemeente moet, maak je online een afspraak en wordt je op tijd geholpen. Hier moet je nog in de rij staan om geholpen te worden, en dat duurt heel erg lang. Om bepaalde zaken te regelen ben je soms makkelijk een paar uurtjes kwijt.

Wat mis je absoluut niet?
Het weer. Ik mis het niet om in de winter ’s ochtends in het donker de deur uit te gaan en ’s avonds weer thuis te komen in het donker. Parkeerbonnetjes omdat je vijf min te laat bent. Boetes omdat je vijf kilometer te hard rijdt. In Nederland zijn we allemaal erg nuchter en negatief, dat mis ik ook niet.

Wat moet je beslist doen of zien als je op Aruba bent?
Een offroad tour maken op het eiland. Je huurt een jeep en daarmee rijd je het hele eiland over. Langs de kust op onverharde wegen. Je komt dan ook uit bij de Natural Pool, wat ontzettend mooi is om te zien en om in te zwemmen.

Welke hotspots zijn er op Aruba?
Aruba heeft een grote strip aan hotels, restaurants en een aantal clubs. Een van de nieuwste clubs op het eiland is Emotions. Zeker de moeite waard om heen te gaan als er leuke feesten zijn.
Verder is het uitgaansleven op Aruba niet super denderend. Gusto is de club die eigenlijk het hele jaar door goed draait.
Doordat er niet veel te doen is, heeft Aruba best veel festivals. Zo hebben we net Carnaval gevierd, dat duurt ongeveer een maand.
Begin april is er het flip-flop festival waar artiesten komen zoals Rick Ross, Konshens en Morgan Heritage.
En in mei is er Soul Beach. Voor dit festival komen er mensen van veel van de eilanden en Amerika, om dit bij te kunnen wonen.
De artiesten dit jaar zijn Mary J Blige, Usher en Faith Evans.
Kortom, voor dit kleine eilandje is er toch best veel te doen!

Laat een bericht achter

Navigeer